Butter chicken

Butter chicken med massor av härliga kryddor inspirerade från indiska köket. Kryddor som garam masala, ingefära, vitllök och chilipulver ger rätten med kyckling den rätta karaktären. Servera gärna din butter chicken med ris, naanbröd och koriander.

Ingredienser
4 portioner
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 dl matyoghurt (10%)
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
600 g kycklingfilé
1 msk olja
Sås
1 gul lök
1 msk riven färsk ingefära
1 msk olja
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 tsk garam masala
1 tsk malen koriander
2 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
Till servering
kokt ris
färsk koriander
naanbröd
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi2223 KJ / 530 kCal
Fett37 g
Salt2.2 g
Kolhydrater13 g
Protein38 g
Kommentarer
31 stFantastiskt gott, gick hem hos hela familjen!
Sara
Jag rekommenderar inte detta recept. Det är väldigt otydligt att man inte ska steka kycklnigen i marinaden så det skär sig. Kryddningen smakar bara krossade tomater och känns inte alls som buttered chicken. Jag rekommenderar inte detta recept. Slöseri med ingredienser och det finns massor med andra bra recept
Louise
Otroligt gott ganska lätt att göra dock en del steg. Tog i lite mer av kryddorna för lite mer smak
Emilia
Helt otroligt gott, den här rätten kommer att ätas väldigt regelbundet
Rickard
Ska man låta "marinaden" koka med i såsen?
Johanna
Hej Johanna! Marinaden har gjort sitt när kycklingen ska stekas. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Bra basrecept men behöver verkligen mer smör för att få till smaken! Jag hade i ytterligare 100g smör när såsen och kycklingen kokade ihop. Hade även i någon msk sambal oelek då jag inte hade chilikrydda hemma.
Jan
Var är smöret? 2 msk till Murgh makani??
Madalena
Måste absolut testa
Lise-lott
Verkligen ett jättebra recept på butter Chicken/Chicken tikka!
Emy
Det var alldeles för mycket ingefära i receptet. Det smakade inte som på restaurang, men kom inte på vad som fattades. Kanske borde man ha tagit mera grädde, så att såsen skulle bli mera såsig?
Rebecca