Butter chicken

Butter chicken med massor av härliga kryddor inspirerade från indiska köket. Kryddor som garam masala, ingefära, vitllök och chilipulver ger rätten med kyckling den rätta karaktären. Servera gärna din butter chicken med ris, naanbröd och koriander.

Ingredienser
4 portioner
1 msk riven färsk ingefära
2  vitlöksklyftor
1 dl matyoghurt (10%)
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
600 g kycklingfilé
1 msk olja
Sås
1  gul lök
1 msk riven färsk ingefära
1 msk olja
2 msk smör
2  vitlöksklyftor
2 tsk garam masala
1 tsk malen koriander
2 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1  förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
Till servering
 kokt ris
 färsk koriander
 naanbröd
Gör så här
01:00:00
00:08:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi2223 KJ / 530 kCal
Fett37 g
Salt2.2 g
Kolhydrater13 g
Protein38 g
Kommentarer
27 stSka man låta "marinaden" koka med i såsen?
Johanna
Hej Johanna! Marinaden har gjort sitt när kycklingen ska stekas. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Bra basrecept men behöver verkligen mer smör för att få till smaken! Jag hade i ytterligare 100g smör när såsen och kycklingen kokade ihop. Hade även i någon msk sambal oelek då jag inte hade chilikrydda hemma.
Jan
Var är smöret? 2 msk till Murgh makani??
Madalena