Burrata med fikon och pistage

Betyg 4.5 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Burrata med fikon och pistage

Sugen på en enkel förrätt som ändå känns lyxig och elegant? Servera krämig burrata, alltså gräddfylld mozzarella, med en ljuvlig dressing, färska fikon och rostade pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Burrata med fikon och pistage

Ingredienser

6 portioner
1 dl pistagenötter
6 färska fikon
2 tsk honung
5 msk olivolja
3 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
3 msk färskpressad apelsinjuice
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
3 burrata (à ca 275 g)

Gör så här

00:07:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Vad dricker till den förrätt?

    Britt-marie

  • Enkelt och väldigt gott

    Helena

  • Det är himla svårt att se hur många recepten är för, då det ligger text över där man ska kunna se hur många recepten är för. Det gäller alla era recept. Ytterst irriterande...

    Fredrik

  • Jag behövde googla för att bli säker på att man äter färska fikon med skalet kvar. :)

    Monika

  • Hej! Kan man byta ut fikon mot något annat?

    Johanna

  • Hej! Har ni gjort med köpt apelsinjuice (färskpressad) eller pressat själva från apelsiner? Tänker att det kan bli olika sötma på dressingen.

    Jessica

    Hej Jessica! Vi pressade apelsinjuice själva vid provlagning. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jag undrar samma, kan man marinera fikonen några timmar i förväg?

    Sofie

    Hej Sofie och Lina! Det går bra att marinera fikonen några timmar innan servering. Hoppas att ni gillar den här rätten! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej Ica! Går det bra att marinera fikonen i dressingen några timmar i förväg? Mvh Lina

    Lina

  • Succé’ var gång!

    Inger

  • Vad är en burrata?

    Inger

    Hej Inger! Burrata (ost) är en delikatess från Apulien i södra Italien. Helt enkelt en mozzarella med krämig och gräddig insida. Hoppas att du vill testa receptet och burrata! 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1243.8 KJ / 297.2 kCal
Fett23.5 g
Salt1.33 g
Kolhydrater11.6 g
Protein9.7 g

Testa liknande recept

  • Pinsa med burrata, pistage och citron
    Betyg 4.6 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Trofie med pistagepesto och burrata
    Betyg 5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Carpaccio på prosciutto med burrata
    Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad