Burrata med fikon och pistage

Sugen på en enkel förrätt som ändå känns lyxig och elegant? Servera krämig burrata, alltså gräddfylld mozzarella, med en ljuvlig dressing, färska fikon och rostade pistagenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Gör så här
00:07:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1243.8 KJ / 297.2 kCal
Fett23.5 g
Salt1.33 g
Kolhydrater11.6 g
Protein9.7 g
Kommentarer
12 stVad dricker till den förrätt?
Britt-marie
Enkelt och väldigt gott
Helena
Det är himla svårt att se hur många recepten är för, då det ligger text över där man ska kunna se hur många recepten är för. Det gäller alla era recept. Ytterst irriterande...
Fredrik
Jag behövde googla för att bli säker på att man äter färska fikon med skalet kvar. :)
Monika
Hej! Kan man byta ut fikon mot något annat?
Johanna
Hej! Har ni gjort med köpt apelsinjuice (färskpressad) eller pressat själva från apelsiner? Tänker att det kan bli olika sötma på dressingen.
Jessica
Hej Jessica! Vi pressade apelsinjuice själva vid provlagning. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag undrar samma, kan man marinera fikonen några timmar i förväg?
Sofie
Hej Sofie och Lina! Det går bra att marinera fikonen några timmar innan servering. Hoppas att ni gillar den här rätten! Hälsningar Elina
ICA-köket
Hej Ica! Går det bra att marinera fikonen i dressingen några timmar i förväg? Mvh Lina
Lina
Succé’ var gång!
Inger
Vad är en burrata?
Inger
Hej Inger! Burrata (ost) är en delikatess från Apulien i södra Italien. Helt enkelt en mozzarella med krämig och gräddig insida. Hoppas att du vill testa receptet och burrata! 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket