Burgundisk kyckling

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
2
Burgundisk kyckling

Testa att laga till en burgundisk kycklinggryta. Grytan är riktigt mustig och mättande och passar utmärkt som middagsmat. Servera den burgundiska kycklingen tillsammans med pasta eller potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

Burgundisk kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 stekt eller grillad kyckling
100 g tärnat bacon
250 g schalottenlök eller smålök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 dl rött vin
2 dl hönsbuljong
ev 1 tsk majsstärkelse
kokt pasta eller klyftpotatis till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Blir nästan godast om den görs dagen innan och får dra till sig. Ser lite slafsigt ut men en bra rätt om man är många runt bordet.

Camilla

2011-07-21

4 st gafflar

Torbjörn

2003-10-16

Testa liknande recept

Vinbrässerad tupp - coq au vin
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dinkel med svamp
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fläskfilé med ädelostsås, stekta päron och valnötter
Betyg 4.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammgryta
Betyg 3.8 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk lantgryta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklinggryta med svamp- och baconfräs och fetaost
Betyg 4 av 5.
113 personer har röstat
Under 45 min att tillaga