Burgundisk kyckling

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Burgundisk kyckling

Testa att laga till en burgundisk kycklinggryta. Grytan är riktigt mustig och mättande och passar utmärkt som middagsmat. Servera den burgundiska kycklingen tillsammans med pasta eller potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

Burgundisk kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 stekt eller grillad kyckling
100 g tärnat bacon
250 g schalottenlök eller smålök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 dl rött vin
2 dl hönsbuljong
ev 1 tsk majsstärkelse
kokt pasta eller klyftpotatis till servering

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat

Kommentarer

Blir nästan godast om den görs dagen innan och får dra till sig. Ser lite slafsigt ut men en bra rätt om man är många runt bordet.

Camilla

2011-07-21

4 st gafflar

Torbjörn

2003-10-16

Testa liknande recept

Vinbrässerad tupp - coq au vin
Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dinkel med svamp
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fläskfilé med ädelostsås, stekta päron och valnötter
Betyg 4.3 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lammgryta
Betyg 3.8 av 5.72 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kyckling- och baconcouscous
Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fransk lantgryta
Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad