Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Burgundisk kyckling

Testa att laga till en burgundisk kycklinggryta. Grytan är riktigt mustig och mättande och passar utmärkt som middagsmat. Servera den burgundiska kycklingen tillsammans med pasta eller potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kycklingen i bitar. Skala löken och vitlöken. Dela lök och champinjoner om de är stora.
  2. Fräs fläsk, lök, vitlök och champinjoner i en låg vid gryta.
  3. Rör i tomatpuré och timjan. Späd med vin och buljong. Lägg i kycklingbitarna och låt dem småkoka ca 5 minuter. Red ev med maizena utrört i lite kallt vatten.
  4. Servera med kokt pasta eller klyftpotatis.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(4)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stekt eller grillad kyckling
  • 100 g tärnat bacon
  • 250 g schalottenlök eller smålök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • ev 1 tsk maizena majsstärkelse
  • kokt pasta eller klyftpotatis till servering
Lägg till i inköpslistan