Burgundisk kyckling

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Burgundisk kyckling

Testa att laga till en burgundisk kycklinggryta. Grytan är riktigt mustig och mättande och passar utmärkt som middagsmat. Servera den burgundiska kycklingen tillsammans med pasta eller potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
1 stekt eller grillad kyckling
100 g tärnat bacon
250 g schalottenlök eller smålök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 dl rött vin
2 dl hönsbuljong
ev 1 tsk majsstärkelse
kokt pasta eller klyftpotatis till servering

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Blir nästan godast om den görs dagen innan och får dra till sig. Ser lite slafsigt ut men en bra rätt om man är många runt bordet.

    Camilla

  • 4 st gafflar

    Torbjörn

Testa liknande recept

  • Vinbrässerad tupp - coq au vin
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dinkel med svamp
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammgryta
    Betyg 3.9 av 5.81 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling- och baconcouscous
    Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fransk lantgryta
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad