Bucatini med auberginesås och tomatsallad

Aubergine, vitlök och tomat är en väldigt smarrig kombination. I en sås till al dente-spagetti får det verkligen komma till sin rätt. Serveras rykande het med tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2025

Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 300 g)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
4 port bucatini eller spaghetti (gärna fullkorn)
2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
390 g krossade tomater
1 tsk torkad rosmarin eller timjan
1 tsk strösocker
salt
peppar
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
Tomatsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 förp färsk gräslök eller persilja (à 20 g)
1 msk balsamvinäger
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1875 KJ / 449 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stByt Bucatini mot bandpasta eller makaroner. Grytan är tyvärr ingen hit; smaklös (trots extra kryddning) och lite tråkig. Tomatsalladen däremot var fräsch och god.
Karin
Jag hade vegofärs i också, det blev jättegott. /Carina
Carina
Jag hade inte svarta bönor så jag tog sojabönor istället och rev ner en morot i grytan också En lätt enkel maträtt
Malin
Inte så rolig rätt och ganska smaklöst, den sämsta denna veckan, Ett ok bara
Sara
Jättegott. Snåla inte med olivoljan :) Jag hade i lite stora vita bönor samt stekt halloumi också.
Carolina
Gott! Men sula gärna med en mozzarella för att få lite krämighet som rätten annars saknar
Henric
Rätt god och enkel att laga. Kommer nog göras igen.
Kim
Het å god. Hade i lite morötter så det blev lite krunch oxå.
Benita