Örtbröd med cheddarostfyllning

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
0
Örtbröd med cheddarostfyllning

Ett lyxigt bröd där degen får smak av både färsk timjan, persilja och finrivet citronskal. Degen kavlas ut till en platta och fylls med grovriven cheddarost. Skär degrullen i bitar och lägg i en form.

Örtbröd med cheddarostfyllning

Ingredienser

10 portioner
1 msk  färsk jäst (1 msk motsvarar ca 15 g)
3 dl  kallt vatten
1   citron
1   kruka färsk timjan
1 dl  hackad persilja
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
6 1/2 dl  vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar 390 g)

Fyllning

6 dl  riven cheddarost (6 dl motsvarar ca 200 g)
flingsalt

Till pensling

1 msk  olivolja

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut cheddar mot mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1057 KJ / 253 kCal
Fett10.9 g
Salt0.7 g
Kolhydrater28.2 g
Protein9.6 g

Testa liknande recept

Baguetter med frukt och grönt
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllt grekiskt bröd
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kumminkringlor
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillbröd med bön- och chimichurrisalsa
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbröd med fänkål
Betyg 2.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga