Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtbröd med cheddarostfyllning

Ett lyxigt bröd där degen får smak av både färsk timjan, persilja och finrivet citronskal. Degen kavlas ut till en platta och fylls med grovriven cheddarost. Skär degrullen i bitar och lägg i en form.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut jästen med vattnet tills den löst sig i en degbunke, gärna i en köksmaskin. Skölj citronen och riv det yttersta av skalet fint. Hacka timjan och persilja.
  2. Tillsätt citronskal, örter, olivolja, salt och allt mjöl, arbeta degen ca 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform ca 24 cm i diameter (för 10 port) med löstagbar kant eller smörj formen med matfett.
  4. Riv osten grovt.
  5. Häll upp degen på mjölad bänk. Strö över lite mjöl och kavla ut till en platta ca 30 x 40 cm (för 10 port). Strö över osten och rulla ihop degen från långsidan. Skär degen i ca 10- 12 bitar (för ca 10 port) och lägg dem i formen med snittytan uppåt. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225˚C.
  6. Strö lite flingsalt över degen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  7. Pensla brödet med olivolja. Låt brödet svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut cheddar mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 msk färsk jäst (1 msk motsvarar ca 15 g)
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6 1/2 dl vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar 390 g)
Fyllning
  • 6 dl riven cheddarost (6 dl motsvarar ca 200 g)
  • flingsalt
Till pensling
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1057 kJ / 253 kCal