Brytbröd med örter och citron

Betyg 4 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Brytbröd med örter och citron

Recept på utsökt brytbröd med örter och citron som är perfekt att servera till fest. Brödet gör du av bland annat jäst, olja, mjöl, örtkryddor, citron och flingsalt. Servera som ett lyxigt tilltugg!

Brytbröd med örter och citron

Ingredienser

1 bröd
1 msk färsk jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
6 - 6 1/2 dl vetemjöl

Örtolja

1/2 dl olivolja
3 msk frysta provencalska kryddor eller blandade färska skurna örtkryddor
rivet skal av 1 citron
flingsalt

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Blev väldigt uppskattat på midsommar vid knytkalas! Men hittade aldrig frysta provencalska kryddor, så jag fick ta torkade Franska örter. Vilket fungerade bra!

    Alexandra

  • Ska det inte penslas med något innan saltet?

    Gunilla

    Hej Gunilla! Nej, så hade vi inte tänkt utan snittytan är ju uppåt så saltet fastnar på örtoljan . Hälsningar Mihelle

    ICA-köket

  • @johan, testade du med vitlök i tillsammans med örterna och citrronrasp? Hur blev det?

    Gunilla

  • Underbart gott. Gjorde dubbel sats och använde då ett pkt jäst. Mycket uppskattat av gästerna och mig själv så klart.

    Anna

  • Hej Nom! Japp, det stämmer med 1 msk färsk jäst. 1 msk färsk jäst motsvarar ca 15 g, enklast är att ta ett matskedsmått som är 15 ml och trycka ner den färska jästen i måttet, då ska det bli rätt. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Det står 1 msk färsk jäst. Stämmer det verkligen? Motsvarar det halv paket jäst?

    Nom

  • Lätt att baka och gott. Går även att byta ut de provencalska örterna mot pesto i olika former som ger en mycket god smak.

    Camilla

  • Mycket enkelt, jätte gott!! Nästa gång ska jag nog pressa i lite vitlök i ört oljan :)

    Johan

  • Lätt att göra, verkar gott! Jag la "degrullarna" i en avlång brödform istället. Blir nog bra. Man kan nog göra dubbel sats och packa i ICAs egen ugnsform i teflon, 20*30 cm. Använde färska kryddor.

    Eva

  • Utsökt gott bröd till enklare sallader. Gott till en flaska vin.

    Reine

Näringsvärde per portion

Energi908 KJ / 217 kCal
Fett8.6 g
Kolhydrater30.9 g
Protein3.8 g

Testa liknande recept

  • Focaccia med vindruvor och rosmarin
    Betyg 4.6 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtbröd med cheddarostfyllning
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Focaccia med getost och rosmarin
    Betyg 3.1 av 5.150 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillbröd
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saftig focaccia - bästa receptet
    Betyg 4.3 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad