Brytbröd med örter och citron

Recept på utsökt brytbröd med örter och citron som är perfekt att servera till fest. Brödet gör du av bland annat jäst, olja, mjöl, örtkryddor, citron och flingsalt. Servera som ett lyxigt tilltugg!

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi908 KJ / 217 kCal
Fett8.6 g
Kolhydrater30.9 g
Protein3.8 g
Kommentarer
10 stBlev väldigt uppskattat på midsommar vid knytkalas! Men hittade aldrig frysta provencalska kryddor, så jag fick ta torkade Franska örter. Vilket fungerade bra!
Alexandra
Ska det inte penslas med något innan saltet?
Gunilla
Hej Gunilla! Nej, så hade vi inte tänkt utan snittytan är ju uppåt så saltet fastnar på örtoljan . Hälsningar Mihelle
ICA-köket
@johan, testade du med vitlök i tillsammans med örterna och citrronrasp? Hur blev det?
Gunilla
Underbart gott. Gjorde dubbel sats och använde då ett pkt jäst. Mycket uppskattat av gästerna och mig själv så klart.
Anna
Hej Nom! Japp, det stämmer med 1 msk färsk jäst. 1 msk färsk jäst motsvarar ca 15 g, enklast är att ta ett matskedsmått som är 15 ml och trycka ner den färska jästen i måttet, då ska det bli rätt. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Det står 1 msk färsk jäst. Stämmer det verkligen? Motsvarar det halv paket jäst?
Nom
Lätt att baka och gott. Går även att byta ut de provencalska örterna mot pesto i olika former som ger en mycket god smak.
Camilla
Mycket enkelt, jätte gott!! Nästa gång ska jag nog pressa i lite vitlök i ört oljan :)
Johan
Lätt att göra, verkar gott! Jag la "degrullarna" i en avlång brödform istället. Blir nog bra. Man kan nog göra dubbel sats och packa i ICAs egen ugnsform i teflon, 20*30 cm. Använde färska kryddor.
Eva
Utsökt gott bröd till enklare sallader. Gott till en flaska vin.
Reine