Brysselkex

De här söta brysselkexen är utmärkta att servera på kakkalaset eller ta med som gå-bort-present. De är enkla att göra och den söta smaken passar utmärkt till en kopp kaffe.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi303 KJ / 72 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
6 stJag skrev här tidigare o sa att det va svårt att få färgen o sockret jämnt fördelat. Numera penslar jag först på färgen o sen rullar jag i socker. Funkar jättebra o det blir jämnt över hela rullen.
Annelie
Enklare att ha färgen i en fryspåse, i med socker och så skaka påsen.
Caroline
Funkar det att frysa?
Jackie
Hej Jackie! Det fungerar alldeles utmärkt! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Lite bristfälligt recept - hur tjocka skivor ungefär, flyter de ut vid gräddning, hur ska man bedöma att de är färdiga etc? Men absolut goda kakor. Gjorde det rosa sockret mha frystorkade jordgubbar och socker i mixern - funkade kanon.
Peter
Jättegoda, men svårt att få det färgade sockret jämnt fördelat. Det ville klumpa ihop sig o sen lossnade det, när jag skar upp kakorna. Undrar om det funkar bättre ifall man först penslar på färgen på rullen o sen rullar i socker?
Annelie
Kan man byta mjölet mot glutenfritt alternativ?
Gilla
Hej Gilla! Du kan byta ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Ev kan det behövas lite extra. Hälsningar Niclas
ICA-köket