Gaffelkakor blir roligt randiga med hjälp av en gaffel - därav namnet. Kakorna är lätta att baka för både stora och små och kan göras gluten- och laktosfria. De goda gaffelkakorna passar därmed alla kakälskare!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Kakorna är fria från ägg men innehåller laktos, och gluten.
Gör laktosfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Gör glutenfri: byt ut havregryn och vetemjöl mot 4 dl fin glutenfri mix och 1 msk husk (för 50 st gaffelkakor).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde som originalreceptet men bytte ut havregrynen mot glutenfria havregryn och mjölet mot glutenfritt mjöl. Funkade bra. Snabbt att fixa till.
Caroline
2021-09-19Om man delar receptet på 4, kan man göra dessa kakor medans kaffet kokar, snabbt och enkelt!
Anna
2003-01-21