Gaffelkakor

23
2
Gaffelkakor

Gaffelkakor blir roligt randiga med hjälp av en gaffel - därav namnet. Kakorna är lätta att baka för både stora och små och kan göras gluten- och laktosfria. De goda gaffelkakorna passar därmed alla kakälskare!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Gaffelkakor

Ingredienser

50 st
200 g smör eller margarin
4 msk socker
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl

För alla

Kakorna är fria från ägg men innehåller laktos, och gluten.
Gör laktosfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Gör glutenfri: byt ut havregryn och vetemjöl mot 4 dl fin glutenfri mix och 1 msk husk (för 50 st gaffelkakor).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Caroline

2021-09-19

Jag gjorde som originalreceptet men bytte ut havregrynen mot glutenfria havregryn och mjölet mot glutenfritt mjöl. Funkade bra. Snabbt att fixa till.

Anna

2003-01-21

Om man delar receptet på 4, kan man göra dessa kakor medans kaffet kokar, snabbt och enkelt!

Testa liknande recept

Banana bread
Chokladbollar
Banankaka
Mockarutor