Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Gaffelkakor

Gaffelkakor blir roligt randiga med hjälp av en gaffel - därav namnet. Kakorna är lätta att baka för både stora och små och kan göras gluten- och laktosfria. De goda gaffelkakorna passar därmed alla kakälskare!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör samman matfett och socker. Tillsätt havregrynen och mjölet. Forma degen till runda kulor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till dem med en gaffel.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

För alla

Kakorna är fria från ägg men innehåller laktos, och gluten.
Gör laktosfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Gör glutenfri: byt ut havregryn och vetemjöl mot 4 dl fin glutenfri mix och 1 msk husk (för 50 st gaffelkakor).

Ingredienser

Portioner: 50 st
  • 200 g smör eller margarin
  • 4 msk socker
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer