Brysselkålssallad med apelsin och mandel

2
0
Brysselkålssallad med apelsin och mandel

Brysselkålssallad kanske äts mest till jul, men passar verkligen året om. Skiva brysselkålen och zucchinin extra tunt och blanda med god apelsindressing. Toppa kålsalladen med mandel och parmesan.

Brysselkålssallad med apelsin och mandel

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g brysselkål
1/2 zucchini (à ca 150 g)
skal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl saft)
3 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 dl hyvlad parmesan
1 kruka gräslök
2 dl marconamandel eller hel skållad mandel

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1034 KJ / 248 kCal
Fett 20 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 5 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden