Brysselkålsoppa med nötfärs och apelsin- och persiljekräm

Betyg 3.5 av 5.149 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Brysselkålsoppa med nötfärs och apelsin- och persiljekräm

Värm dig med en härlig, matig brysselkålsoppa som passar perfekt på hösten och vintern. Denna soppa är gjord på brysselkål och köttfärs och toppas med apelsin och persiljekräm. Serveras rykande varm i fina skålar.

Brysselkålsoppa med nötfärs och apelsin- och persiljekräm

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 gul lök
1 purjolök
500 g brysselkål
500 g fast potatis
500 g nötfärs
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 1/2 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 dl tomatpuré

Apelsin och persiljekräm

1 apelsin
20 g färsk persilja
2 dl crème fraiche

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Mycket gott! Gjorde den vegansk med ärtfärs. Riktigt mumsigt!

    Nina

  • Så gott! ❤️

    Sabina

  • Namnet på rätten är felstavat. Bokstäverna u och o ska byta plats. Mvh Ylva

    Ylva

    Hej Ylva! Vi ber om ursäkt för att tryckfelsnissen hade varit i farten. Namnet är nu uppdaterat med rätt stavning, tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2623 KJ / 626 kCal
Fett37 g
Salt3.5 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Brysselkålssallad med apelsin, brynt smör och mandel
Betyg 4.6 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kyckling med brysselkål, apelsinsås och gratäng
Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sallad med rå brysselkål, apelsin och mandel
Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rostbiff med kålsallad och picklad rödbeta
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Kall sallad med brysselkål, valnötter och apelsin
Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad