Brysselkålsoppa med nötfärs och apelsin- och persiljekräm

Värm dig med en härlig, matig brysselkålsoppa som passar perfekt på hösten och vintern. Denna soppa är gjord på brysselkål och köttfärs och toppas med apelsin och persiljekräm. Serveras rykande varm i fina skålar.

Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
1 purjolök
500 g brysselkål
500 g fast potatis
500 g nötfärs
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 1/2 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 dl tomatpuré
Apelsin och persiljekräm
1 apelsin
20 g färsk persilja
2 dl crème fraiche
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2623 KJ / 626 kCal
Fett37 g
Salt3.5 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g
Kommentarer
7 stMycket gott! Gjorde den vegansk med ärtfärs. Riktigt mumsigt!
Nina
Så gott! ❤️
Sabina
Namnet på rätten är felstavat. Bokstäverna u och o ska byta plats. Mvh Ylva
Ylva
Hej Ylva! Vi ber om ursäkt för att tryckfelsnissen hade varit i farten. Namnet är nu uppdaterat med rätt stavning, tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina
ICA-köket
Hej Elsy! Det ska vara 1 1/2 l buljong i denna rätt. Lycka till och hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Hi Mark! 1 1/2 l bouillon and 1/2 dl tomatopaste. /Michelle
Ica-köket
Hej är dålig på matlagning.Skulle laga ovanstående rätt men saknade mått på hur mycket buljong det ska vara..?
Elsy
The recipe doesn't include the amount of bouillon to add, nor the amount of tomato paste. I guessed 1 litre and 1 msk, respectively.
Mark