Brysselkål med granatäpple och salvia

Betyg 3.2 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Brysselkål med granatäpple och salvia

Ett traditionellt tillbehör till kalkon, som förgylls i både utseende och smak med de röda granatäppelkärnorna. Lite smör och salvia förstärker smaken hos dessa lättlagade och krispiga brysselkålen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Ett fat fyllt med brysselkål toppade med granatäppelkärnor.

Ingredienser

8 portioner
1 kg brysselkål
1 granatäpple (ca 1 1/2 dl kärnor)
10 färska salviablad
75 g smör
salt
svartpeppar

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hej. Man kan byta ut smöret mot ett par skedar av kalkonens eget fett som eventuellt runnit ned på plåten under den långa ugnsbakningen oavsett om man öst fågeln eller inte. En annan variant som kanske är ännu trevligare, är att man skär upp kalkonen på ett stort fat och häller den läckra skyn som fanns inuti kalkonen över brysselkålen och granatäppelkärnorna. Jag vill gärna att brysselkålen är helt färdig och mjuk, men självklart kan den vara "al dente" om man så önskar. Mvh Anders

    Arne

Näringsvärde per portion

Energi554 KJ / 133 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater9 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Granatäppelsirap
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Karamellig brysselkål
    Betyg 4.3 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad