Brysselkål med getost och fikon

Betyg 3.2 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Brysselkål med getost och fikon

Getost, färska fikon och valnötter är en fantastisk kombination. Lägg till smörstekt brysselkål smaksatt med apelsin och du får en underbar ljummen kålsallad. Ett måste på julbuffén.

Brysselkål med getost och fikon

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
2 msk smör
salt
peppar
1 apelsin
2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger)
1 msk strösocker
4 färska fikon
65 g salladsmix
1 dl valnötter
200 g getost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Receptet var väldigt omtyckt på julbordet. Gott recept med bra proportioner. Bytte ut valnötterna mot pinjenötter och istället för att bara dressa fikonen fick de dra i en reduktion.

    Ia

  • Har inte provat än, men magkänslan tror att det blir gott

    Elisabeth

  • Mums!

    Britt-louise

Näringsvärde per portion

Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Friterad brysselkål med kaprisdipp
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brysselkål i ugn
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad