Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Brysselkål i panna

Denna snabba brysselkål i panna måste du prova till julmaten i år. Puttra din kål i buljong innan du strör på de söta tomatbitarna och persilja och bjuder ihop med skinka, korv och köttbullar. En supergod klassiker!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna. Ansa brysselkålen och lägg i pannan.
  2. Häll över buljongen. Låt puttra ca 10 min under lock.
  3. Krydda med timjan, salt och peppar. Skölj och tärna tomaterna. Strö tomater och hackad persilja över pannan. Servera brysselkålen till korv, köttbullar och skinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 300 g brysselkål
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tomater
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 300 kJ / 70 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer