Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika

Att steka brysselkål tillsammans med vattenkastanjer, salladslök och hoisinsås är verkligen ett vinnande koncept. Till det serveras kokt ris och en sallad gjord på rättika. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g brysselkål
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
1 förp hoisinsås (à 200 ml)
1/2 dl vatten
Sallad på rättika
1 rättika (à ca 200 g)
250 g snackgurka
1 lime
1 msk olja
1/2 tsk sambal oelek
1 förp färska ärtskott (à 100 g)
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2207 KJ / 528 kCal
Fett9 g
Salt3 g
Kolhydrater93 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stSåååå tråkigt, äckligt smak! INTE rekommenderas. Särskilt för en hel måltid. Minus poäng
Helen
Hönsen fick brysselkålen, ersatte med broccoli. Funkade bra.
Karin
Överraskande gott!
Maria
Överraskande gott! Men snälla Ica,varför slutade ni med receptfoldrarna???
Alexandra
Hej Alexandra! Jo, det är en kombination av att spara miljö och att även hålla ner kostnaden på kassen när tiderna som nu är lite tuffa. Ett tips är att titta på receptet i Icas app, där kan du vinkla telefonen och läsa både ingredienser och beredning samtidigt. Dessutom slocknar inte skärmen så länge du lagar receptet! Mvh Tove
ICA-köket
Fräsch sallad mot den söta och varma hoisinsåsen var gott! Inte så mycket smak av brysselkål och det var bra.
Maria
Inte alls någon höjdare, blev besviken!
Pernilla
Mycket gott
Yvonne
Supergott. Härliga smakkombinationer som möts och samverkar. Men räkna med en längre tillagningstid. Bara ansningen av kålen tog 15 min.
Markus
Rättikan var ingen höjdare, men brysselkål i hoisinsås var supergott!
Stephanie
Förvånansvärt gott! Det kommer vi göra fler gånger!
Ulrika