Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika

Betyg 3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika

Att steka brysselkål tillsammans med vattenkastanjer, salladslök och hoisinsås är verkligen ett vinnande koncept. Till det serveras kokt ris och en sallad gjord på rättika. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2024

Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g brysselkål
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
1 förp hoisinsås (à 200 ml)
1/2 dl vatten

Sallad på rättika

1 rättika (à ca 200 g)
250 g snackgurka
1 lime
1 msk olja
1/2 tsk sambal oelek
1 förp färska ärtskott (à 100 g)

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Såååå tråkigt, äckligt smak! INTE rekommenderas. Särskilt för en hel måltid. Minus poäng

    Helen

  • Hönsen fick brysselkålen, ersatte med broccoli. Funkade bra.

    Karin

  • Överraskande gott!

    Maria

  • Överraskande gott! Men snälla Ica,varför slutade ni med receptfoldrarna???

    Alexandra

    Hej Alexandra! Jo, det är en kombination av att spara miljö och att även hålla ner kostnaden på kassen när tiderna som nu är lite tuffa. Ett tips är att titta på receptet i Icas app, där kan du vinkla telefonen och läsa både ingredienser och beredning samtidigt. Dessutom slocknar inte skärmen så länge du lagar receptet! Mvh Tove

    ICA-köket

  • Fräsch sallad mot den söta och varma hoisinsåsen var gott! Inte så mycket smak av brysselkål och det var bra.

    Maria

  • Inte alls någon höjdare, blev besviken!

    Pernilla

  • Mycket gott

    Yvonne

  • Supergott. Härliga smakkombinationer som möts och samverkar. Men räkna med en längre tillagningstid. Bara ansningen av kålen tog 15 min.

    Markus

  • Rättikan var ingen höjdare, men brysselkål i hoisinsås var supergott!

    Stephanie

  • Förvånansvärt gott! Det kommer vi göra fler gånger!

    Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi2207 KJ / 528 kCal
Fett9 g
Salt3 g
Kolhydrater93 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Inlagd rättika
    Betyg 2.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rättika- och morotssallad
    Betyg 3.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snabbpicklade grönsaker
    Betyg 3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad