Brynt smörkola

Kola på brynt smör är en riktig hit. Snurra dem i en snygg twist för snyggaste julgodiset. Lite flingsalt på toppen förhöjer smakerna och gör pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknad per kola.
Energi446 KJ / 107 kCal
Fett5 g
Salt0.15 g
Kolhydrater14 g
Protein0.2 g
Kommentarer
48 stMåste man ha i vitvinsvinäger?
Therese
Hej Therese! Näe, det är inte helt nödvändigt men ger kolan en bättre konsistens. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hade i lite rosmarin och blev magsikt gott!
Tilda
Hej går att att använda äppelcidervinäger istället eller blir det helt fel?
Louise
Hej Louise! Det går också fint! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegod kola och superenkelt om man bara har en termometer. Provade även blanda ner 200g choklad som några tipsat om. För mig skar det sig men jag räddade den genom att tillsätta lite grädde och röra om tills det vlev slätt igen. Kokade upp det på nytt till ca 120 grader och nu har jag en supergod lagom seg chokladkola.
Angelica
Läste i kommentarerna att nån hade blandat i 200 g mjölkchoklad när kolan kokat klart. Blev en jätte god fudge! Rekommenderar.
Lina
Ni borde ändra i receptet, jag som aldrig gjort kika har låtit den koka i 125 grader i 20 min och först nu när jag läser kommentarerna ser jag att den ska bli 125 och sen upp på plåten.. 🥲😂
Beatrice
Hej Betarice! Stort tack för din kommentar. Vi har nu justerat i texten så att det förhoppningsvis blir lite tydligare. Mvh Harriet
ICA-köket
Så gott🤤🤤🤤
Josefine
Denna kola är supergod!! Gjort detta recept i flera år, barnen älskar dessa och jag har gjort både skruvar o platta kolor. Alltid fungerat bra med koktid och temp och hårdhet på kolan. Testa! Det blir en hit! :)
Anna
Enkelt recept att följa. Den brynta smörsmaken bröt smakfullt igenom. Jag använde soya vispgrädde och värmde till 125 grader och den blev helt perfekt i konsistensen smakmässigt och för att kunna ”skruvforma” den. Flingsalt blev pricken över i.
Åsa
Kokade för fjärde året i rad, i år till 130 grader men kolan smälter ändå ut efter att den skurits upp. Vad gör jag för fel? Supergod i övrigt. Första året fick alla varsin sked för att skopa i sig.
Sara
Hej Sara! Kul att du uppskattar receptet så mycket! Ibland kan termometrar variera en del och inte vara helt rättvisande. Jag skulle rekommendera att du gör ett kulprov med kallt vatten nästa gång för att säkerställa att du får den konsistens du önskar. Här hittar du lite olika tips på hur man lyckas med kolatemperaturen: https://www.ica.se/artikel/temperatur-kola/ Lycka till! Hälsningar Lisa
ICA-köket