Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chokladdoppade sockerkaksrutor 

Baka chokladdoppade sockerkaksbitar! Sockerkaka bakas i långpanna och skärs i bitar som doppas i chokladfrosting. Rutorna dekoreras med smält choklad och blir lika fina som de är goda!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 24 rutor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa en ugnsform, ca 20 x 30 cm (för ca 24 st).
  3. Sockerkaka: Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner gräddfilen.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggvispet. Häll smeten i formen och grädda i 30-40 minuter i mitten av ugnen. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna helt.
  5. Chokladglasyr: Smält choklad och smör över ett vattenbad. Låt svalna lite. Rör i florsocker och blanda till en slät kräm.
  6. Skär kakan i fyrkantiga bitar. Doppa bitarna i chokladglasyren. Se till att alla sidor är täckta. Låt överflödig glasyr rinna av. Lägg rutorna på en bakpappersklädd plåt och låt glasyren stelna.
  7. Garnering: Smält den vita chokladen och mjölkchokladen i varsin skål över vattenbad. Ringla chokladen över rutorna.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 24 rutor
  • smör till formen
  • ströbröd till formen
Sockerkaka
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 7 1/2 dl vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
Chokladglasyr
  • 250 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 3 1/2 dl florsocker
Garnering
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mjölkchoklad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer