Chokladdoppade sockerkaksrutor

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
4
Chokladdoppade sockerkaksrutor

Baka chokladdoppade sockerkaksbitar! Sockerkaka bakas i långpanna och skärs i bitar som doppas i chokladfrosting. Rutorna dekoreras med smält choklad och blir lika fina som de är goda!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Chokladdoppade sockerkaksrutor

Ingredienser

ca 24 rutor
smör till formen
ströbröd till formen

Sockerkaka

250 g  rumsvarmt smör
3 1/2 dl  strösocker
6   ägg
2 1/2 dl  gräddfil
7 1/2 dl  vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
2 tsk  bakpulver
1 tsk  vaniljsocker

Chokladglasyr

250 g  mörk choklad
100 g  smör
3 1/2 dl  florsocker

Garnering

50 g  vit choklad
50 g  mjölkchoklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Supergott men att värma på glasyren enl nedan hjälper inte... ta mindre florsocker!

Elvira

2021-05-31

Instämmer med Birgitta. Fel i receptet!!

Berit

2018-12-19

Hej Berit! IInget fel i receptet. Men det går att rädda om man värmer på det igen. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-12-27

Gott och enskelt

Alexandra

2018-12-06

Näringsvärde per portion

Energi1599 KJ / 382 kCal
Fett21 g
Salt0.5 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Brynt smörkaka med lingon och vit choklad
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oreo chokladägg
Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöttoppar med apelsin
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vit chokladbräck med kokos
Betyg 3 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oreo chokladbollar
Betyg 4.1 av 5.
237 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladfondue i tre smaker
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga