Chokladdoppade sockerkaksrutor 

4
4
Chokladdoppade sockerkaksrutor 

Baka chokladdoppade sockerkaksbitar! Sockerkaka bakas i långpanna och skärs i bitar som doppas i chokladfrosting. Rutorna dekoreras med smält choklad och blir lika fina som de är goda!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Chokladdoppade sockerkaksrutor 

Ingredienser

ca 24 rutor
smör till formen
ströbröd till formen

Sockerkaka

250 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl strösocker
6 ägg
2 1/2 dl gräddfil
7 1/2 dl vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Chokladglasyr

250 g mörk choklad
100 g smör
3 1/2 dl florsocker

Garnering

50 g vit choklad
50 g mjölkchoklad

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Elvira

2021-05-31

Supergott men att värma på glasyren enl nedan hjälper inte... ta mindre florsocker!

Berit

2018-12-19

Instämmer med Birgitta. Fel i receptet!!

Redaktionen ICAse

2018-12-27

Hej Berit! IInget fel i receptet. Men det går att rädda om man värmer på det igen. Hälsningar Michelle

Alexandra

2018-12-06

Gott och enskelt

Näringsvärde per portion

Energi 1599 KJ / 382 kCal
Fett 21 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 43 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden