Chokladdoppade sockerkaksrutor 

3
3
Chokladdoppade sockerkaksrutor 

Baka chokladdoppade sockerkaksbitar! Sockerkaka bakas i långpanna och skärs i bitar som doppas i chokladfrosting. Rutorna dekoreras med smält choklad och blir lika fina som de är goda!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Chokladdoppade sockerkaksrutor 

Ingredienser

ca 24 rutor
smör till formen
ströbröd till formen

Sockerkaka

250 g
rumsvarmt smör
3.5 dl
strösocker
6
ägg
2.5 dl
gräddfil
7.5 dl
vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker

Chokladglasyr

250 g
mörk choklad
100 g
smör
3.5 dl
florsocker

Garnering

50 g
vit choklad
50 g
mjölkchoklad

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Berit

12/19/2018

Instämmer med Birgitta. Fel i receptet!!

Redaktionen ICAse

12/27/2018

Hej Berit! IInget fel i receptet. Men det går att rädda om man värmer på det igen. Hälsningar Michelle

Alexandra

12/6/2018

Gott och enskelt

Birgitta

12/3/2018

Undrar om ni inte skrivit doseringen för chokladglasyren med fel dosering. Gjorde den precis och efter att ha tillsatt 1,5dl florsocker av rekommenderade 3,5 dl var glasyen stel och det gick absolut inte att doppa sockerkaksrutorna i och inte heller att bre glasyren över. Så dessvärre blev 250g choklad å 100g smör obrukbart.

Redaktionen ICAse

12/27/2018

Hej Birgitta! Troligtvis har glasyren kallnat för mycket innan florsockret hälls i. Om den är varm smälter florsockret. Man kan värma på glasyren igen för att få det att smälta. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1599 KJ / 382 kCal
Fett 21 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 43 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept