Chokladdoppade sockerkaksrutor
Baka chokladdoppade sockerkaksbitar! Sockerkaka bakas i långpanna och skärs i bitar som doppas i chokladfrosting. Rutorna dekoreras med smält choklad och blir lika fina som de är goda!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
ca 24 rutor
smör till formen
ströbröd till formen
Sockerkaka
250 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl strösocker
6 ägg
2 1/2 dl gräddfil
7 1/2 dl vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Chokladglasyr
250 g mörk choklad
100 g smör
3 1/2 dl florsocker
Garnering
50 g vit choklad
50 g mjölkchoklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1599 KJ / 382 kCal
Fett21 g
Salt0.5 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g
Kommentarer
Supergott men att värma på glasyren enl nedan hjälper inte... ta mindre florsocker!
Elvira
2021-05-31Instämmer med Birgitta. Fel i receptet!!
Berit
2018-12-19Hej Berit! IInget fel i receptet. Men det går att rädda om man värmer på det igen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-27Gott och enskelt
Alexandra
2018-12-06