Brynt smörglass

Glass med smak av brynt smör? Ja, du läste rätt! De brynta smöret ger gräddglassen en nötig kolasmak som för tankarna till knäck eller salted caramel. En oväntad men ljuvlig smakupplevelse. Glassen görs utan glassmaskin.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen glass.
Energi17250 KJ / 4122 kCal
Fett337 g
Salt3 g
Kolhydrater238 g
Protein43 g
Kommentarer
13 stGod och väldigt mäktig. Inte så söt som köpeglass oftast är. Gjorde efter receptet utan smaksättare. God till stekta bananer. Tycker vi. Är tacksam för länken till brynt smör. Jag trodde att jag visste hur man gör nu har jag lärt mig. Det kanske finns en till lättvispad grädde också? Jag vispade nog för lite. Och med tanke på det så anger man kalorier/vikt, så vitt jag vet, eftersom volym är ett riktigt svajigt mått.
Mona
Laktosfri glass hade varit kanon!!
José
Ska den kondenserade mjölken vara sötad?
David
Hej David! Den kondenserade mjölken ska vara sötad. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Hoppas att det står fel i näringsvärdesrutan 😅 4122 kcal och 337 gram fett per portion låter jobbigt 😅
Caroline
Hej Caroline! Stämmer faktiskt men beräkningen är per liter. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ja, jättegod och så enkel att göra. Kul med smaksättningstips från andra som också gjort den här glassen.
Rakel
Den här är ju bara så fantastiskt god. Har ni provat att smula ned lite chokladmaräng i smeten…. Inte illa alls
Johanna
Bästa hemgjorda glassen! Fantastiskt gott! Jag strösslar över lite flingsalt som pricken över i innan frysen.
Jenny
Fantastiskt god, andra gången jag gjorde glassen la jag ner två kvistar rosmarin i smöret när den var färdigbrynt i ca 15 sekunder. Låter kanske konstigt men den blir ännu godare. Testa!
Eva
Efter frysningen upplevde jag att det blev små ”kulor” förmodligen av smöret samt att den kändes väldigt fet i gommen. Jag var noga med att det brynta smöret var helt avsvalnat innan jag blandade allt. Det var slätt och fint i formen. Funderar på om man kan blanda med något för att få bort den feta känslan. Kanske mascarpone, eller det kanske inte blir bra fryst?
Eva-karin
Enkelt att laga och bra att kunna förbereda på förmiddagen inför en middag på kvällen. Fantastisk god smak! Sparade även lite av röran för lite ”rippel” i glassen. Detta kommer att bli en storfavorit!
Britt inger