Dulce kaffeglass
Busenkelt recept på smarrig kaffeglass som garanterat gör succé. Vispa grädde, blanda med kondenserad mjölk, stark espresso och så in i frysen. Enklare kan det knappast bli!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
4 portioner
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
2 msk rejält starkt espressokaffe
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3346 KJ / 800 kCal
Fett59 g
Salt0.4 g
Kolhydrater59 g
Protein11 g
Kommentarer
God och enkel glass. Hade i dubbla mängden kaffe av den enkla anledning att kaffe är gott. Vi serverade glassen till den lyxiga espresso-tårtan (utan frukt och grädde) som vi bakade utan socker då glassen är söt nog och chokladen gav den sötma som räckte. Det blev en väldigt lyckad kombo. Vill en pimpa denna glass så kan en vända ner bitar av ovan nämna kaka och få till en ännu lyxigare glass.
Rebecca
2021-05-18Jättegod glass, speciellt med tanke på det lilla jobb som behöver läggas ned. Ett hett tips är att toppa den med krossade digestivekex innan servering, mums!
Johanna
2021-03-26Otroligt god glass!
Angela
2020-04-04