Kanelglass med rivet äpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanelglass med rivet äpple

Utsökt recept på hemgjord glass med smak av kanel och äpple som passar som efterrätt. Du gör glassen av bland annat ägg, socker, lime, äpple, kanel och grädde. Servera den härliga kalla desserten med äpple och citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor, florsocker, limeskal och juice. Skölj och riv äpplet på rivjärn. Blanda ner äppelriv, vaniljsocker och kanel i äggsmeten. Vispa grädden och blanda ihop allt till en smet som hälls i små bakformar. Frys i 4-5 timmar.
  2. Vänd ut parfaiten vid servering. Om den inte släpper kan man helt snabbt spola med varmt vatten på baksidan. Alternativt kan man servera desserten i formarna.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt vispgrädden mot mjölkfritt alternativ från t ex Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • saft och rivet skal från 1 lime
  • 1 äpple
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 msk kanel
  • 5 dl vispgrädde
Garnering
  • äpple
  • citron
Lägg till i inköpslistan