Bruschetta med grillad paprika och kikärtsröra
Man grillar inte paprikorna bara för att kunna skala dem, utan de får dessutom en härlig smak av ved och rök.
Ingredienser
8 st
8 rätt tjocka skivor lantbröd, gärna något bröd med karaktär som levain eller surdegsbröd
olivolja
flingsalt
Pålägg 1
2 röda paprikor
2 knipplökar
1 tomat
Pålägg 2
1 liten knipplök
1 förp kokta kikärtor à 300 g
1 msk gräddfil
1/2 citron
salt
4 skivor lufttorkad skinka
12 blad basilika
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är beräknad för Pålägg 1.
Energi989 KJ / 236 kCal
Fett10.1 g
Kolhydrater28.7 g
Protein5.2 g
Kommentarer