Bruschetta med grillad paprika och kikärtsröra

2
0
Bruschetta med grillad paprika och kikärtsröra

Man grillar inte paprikorna bara för att kunna skala dem, utan de får dessutom en härlig smak av ved och rök.

Bruschetta med grillad paprika och kikärtsröra

Ingredienser

8 st
8 rätt tjocka skivor lantbröd, gärna något bröd med karaktär som levain eller surdegsbröd
olivolja
flingsalt

Pålägg 1

2 röda paprikor
2 knipplökar
1 tomat

Pålägg 2

1 liten knipplök
1 förp kokta kikärtor à 300 g
1 msk gräddfil
1/2 citron
salt
4 skivor lufttorkad skinka
12 blad basilika

För alla

Pålägg 1:
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Pålägg 2:
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt gräddfil till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell eller Sour Supreme (innehåller soja).

 

Näringsberäkningen är beräknad för Pålägg 1.

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag. 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 989 KJ / 236 kCal
Fett 101 g
Kolhydrater 287 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden