Bruschetta med grillad paprika och kikärtsröra

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Bruschetta med grillad paprika och kikärtsröra

Man grillar inte paprikorna bara för att kunna skala dem, utan de får dessutom en härlig smak av ved och rök.

Bruschetta med grillad paprika och kikärtsröra

Ingredienser

8 st
8   rätt tjocka skivor lantbröd, gärna något bröd med karaktär som levain eller surdegsbröd
olivolja
flingsalt

Pålägg 1

2   röda paprikor
2   knipplökar
1   tomat

Pålägg 2

1   liten knipplök
1   förp kokta kikärtor à 300 g
1 msk  gräddfil
1/2   citron
salt
4   skivor lufttorkad skinka
12   blad basilika

För alla

Pålägg 1:
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Pålägg 2:

Rätten är fri från ägg.

Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.

Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.

Gör mjölkproteinfri: Byt gräddfil till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsberäkningen är beräknad för Pålägg 1.

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi989 KJ / 236 kCal
Fett10.1 g
Kolhydrater28.7 g
Protein5.2 g

Testa liknande recept

Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen sallad med paprika, oliver och fetaost
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine och kumminbruschetta
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt potatissallad
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammkorvswrap med brie och tapenad
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarré med gnocchi och grillad knipplök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga