Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bruschetta med grillad paprika och kikärtsröra

Man grillar inte paprikorna bara för att kunna skala dem, utan de får dessutom en härlig smak av ved och rök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med grönsakerna.
  2. Pålägg 1: Grilla paprikorna runt om på hög värme. Skinnet ska bli svart och bubbligt. Låt dem sedan svalna i en plastpåse så blir de lättare att skala. Grilla även lökarna på hög värme. De ska bli lite brända, pilla bort det värsta om du vill. Dela paprikorna och ta bort kärnorna. Dra av skalet. Skär fruktköttet i stora bitar. Skär lökarna och tomaten i lite mindre bitar.
  3. Pålägg 2: Ansa löken och skiva tunt. Skölj kikärtorna och låt de rinna av. Ta en gaffel och mosa ihop kikärtorna med gräddfilen. Smaksätt med pressad citron och salt.
  4. Bruschettan: Ringla generöst med olivolja över brödskivorna och strö på lite flingsalt. Grilla tills brödet fått fin färg.
  5. Toppa hälften av brödskivorna med paprika, lök och tomat. Ringla över ytterligare olivolja och salta en smula.
  6. Toppa resten av brödskivorna med kikärtsröran, den skivade löken, skinkskivorna rivna i stora bitar och basilikablad.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Pålägg 1:
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Pålägg 2:
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt gräddfil till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell eller Sour Supreme (innehåller soja).

 

Näringsberäkningen är beräknad för Pålägg 1.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 8 rätt tjocka skivor lantbröd, gärna något bröd med karaktär som levain eller surdegsbröd
  • olivolja
  • flingsalt
Pålägg 1
  • 2 röda paprikor
  • 2 knipplökar
  • 1 tomat
Pålägg 2
  • 1 liten knipplök
  • 1 förp kokta kikärter à 300 g
  • 1 msk gräddfil
  • 1/2 citron
  • salt
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 12 blad basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 989 kJ / 236 kCal