Brunsås

Betyg 4.1 av 5.991 personer har röstat
Receptet har 55 kommentarer
Brunsås

Klassisk brunsås, eller gräddsås som den också kallas, är en tacksam sås att svänga ihop till middagen. En enkel redning blandas med oxfond, grädde och soja. Såsen passar till de flesta kötträtter och husmanskost.

Brunsås

Ingredienser

5 dl
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 1/2 msk oxfond
1 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
salt
peppar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

55 st
  • Dåligt förklarat men god

    Juan

  • Detta recept på klassisk brunsås är en riktig vardags hjälte snabbt, enkelt och smakrikt. Kombinationen av smör, vetemjöl, Oxford, grädde och kinesisk soja ger en fyllig och balanserad smak profil som passar utmärkt till husmanskost och kötträtter. Såsen är klar på under 15 minuter, vilket gör den perfekt för stressiga vardagskvällar.

    Johan

  • Testade denna idag, det som drar ner betyget är att den blev alldeles för salt. Hade inget salt i såsen överhuvudtaget, så antagligen är doseringen av soja lite för hög. Men det balanserades upp med en nypa socker. Fick väl godkänt betyg av övriga vid middagsbordet 😊

    Heléne

  • Enkelt, gott, perfekt!

    Jessica

  • Riktigt bra brunsås. Är numera den enda varianten vi kör här hemma. Blir lika bra med glutenfritt mjöl.

    Pierre

  • I princip alla ingredienser jag gör med sky från stekpannan efter jag stekt köttet. Redning skakar jag ihop med kallt vatten och mjöl. Det tillsätter jag efter behov för konsistensen när såsen börjar bli färdig. Då blir det inga klumpar av mjölet.

    Frank

  • Blev bara klumpar av såsen när mjölet åkte i. Var det för varmt?

    Sebastian

  • Uteslöt salt och peppar och tog katarellfond istället. God sås till pommes och vegetariska delikatessbollar

    Maja-stina

  • Fråga från en amatör som vill få förslag… Salt och peppar är efter behag, men önskar förslag på en mängd från någon! Tack!

    Leif

  • Jättegod sås men hade mjölk i istället för vatten

    Nathalie

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi577 KJ / 138 kCal
Fett12.8 g
Salt1.94 g
Kolhydrater3.6 g
Protein2.5 g

Testa liknande recept

  • Gräddsås
    Betyg 3.3 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Falsk fläskfilé
    Betyg 5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade kycklingben teriyaki
    Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålpudding (grundrecept)
    Betyg 4.5 av 5.1441 personer har röstat
    Receptet har 256 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad