Brunsås

Betyg 4.1 av 5.982 personer har röstat
Receptet har 53 kommentarer
Brunsås

Klassisk brunsås, eller gräddsås som den också kallas, är en tacksam sås att svänga ihop till middagen. En enkel redning blandas med oxfond, grädde och soja. Såsen passar till de flesta kötträtter och husmanskost.

Brunsås

Ingredienser

5 dl
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 1/2 msk oxfond
1 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
salt
peppar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

53 st
  • Testade denna idag, det som drar ner betyget är att den blev alldeles för salt. Hade inget salt i såsen överhuvudtaget, så antagligen är doseringen av soja lite för hög. Men det balanserades upp med en nypa socker. Fick väl godkänt betyg av övriga vid middagsbordet 😊

    Heléne

  • Enkelt, gott, perfekt!

    Jessica

  • Riktigt bra brunsås. Är numera den enda varianten vi kör här hemma. Blir lika bra med glutenfritt mjöl.

    Pierre

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi577 KJ / 138 kCal
Fett12.8 g
Salt1.94 g
Kolhydrater3.6 g
Protein2.5 g

Testa liknande recept

  • Gräddsås
    Betyg 3.2 av 5.113 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Falsk fläskfilé
    Betyg 5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade kycklingben teriyaki
    Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålpudding (grundrecept)
    Betyg 4.5 av 5.1394 personer har röstat
    Receptet har 242 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad