Brödpudding med mandel och aprikosgrädde

Vill du ha något matigare till efterrätt men som fortfarande tillfredsställer ditt sötsug? Då är brödpudding ett utmärkt alternativ. Här är också chokladen utbytt mot mandel och frisk aprikos vilket gör att den upplevs något lättare.

Ingredienser
10 portioner
Till formen
smör
ströbröd
Brödpudding
450 g sockerkaka
3 ägg
2 dl gräddmjölk
1 krm bittermandelarom
1/2 dl mandelsplitter
Aprikosgrädde
1 1/2 dl gräddfil
2 dl vispgrädde
2 tsk fänkålsfrön
1 dl aprikosmarmelad
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri sockerkaka och glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri sockerkaka. Byt ut gräddmjölk mot laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfri gräddfil och laktosfri grädde. Smör formen med laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri sockerkaka. Byt ut gräddmjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett att smörja formen med.
Gör glutenfri: välj glutenfri sockerkaka och glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri sockerkaka. Byt ut gräddmjölk mot laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfri gräddfil och laktosfri grädde. Smör formen med laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri sockerkaka. Byt ut gräddmjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett att smörja formen med.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1539 KJ / 368 kCal
Fett24 g
Kolhydrater31 g
Protein7 g
Kommentarer