Brödpudding med mandel och aprikosgrädde

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Brödpudding med mandel och aprikosgrädde

Vill du ha något matigare till efterrätt men som fortfarande tillfredsställer ditt sötsug? Då är brödpudding ett utmärkt alternativ. Här är också chokladen utbytt mot mandel och frisk aprikos vilket gör att den upplevs något lättare.

Brödpudding med mandel och aprikosgrädde

Ingredienser

10 portioner

Till formen

smör
ströbröd

Brödpudding

450 g  sockerkaka
3   ägg
2 dl  gräddmjölk
1 krm  bittermandelarom
1/2 dl  mandelsplitter

Aprikosgrädde

1 1/2 dl  gräddfil
2 dl  vispgrädde
2 tsk  fänkålsfrön
1 dl  aprikosmarmelad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri sockerkaka och glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri sockerkaka. Byt ut gräddmjölk mot laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfri gräddfil och laktosfri grädde. Smör formen med laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri sockerkaka. Byt ut gräddmjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett att smörja formen med.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1539 KJ / 368 kCal
Fett24 g
Kolhydrater31 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Påskkaka med mandel
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Varm gräddchoklad med topping
Betyg 3.1 av 5.
74 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Carbonara på rökt skinka med ärter
Betyg 3.3 av 5.
132 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberkräm med jordgubbar
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga