Bröd med lingon och vört

Betyg 4.4 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Bröd med lingon och vört

Lingon och filmjölk gör den här variationen på klassiskt vörtbröd smakrikt och saftigt. Bikaronat gör att du slipper jäsning och det går fort från idé till nybakad limpa.

Bröd med lingon och vört

Ingredienser

1 bröd
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 dl fiberrika havregryn
1/2 dl hela linfrön
5 msk vörtmix
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk (3%)
1 dl rårörda lingon

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Det blev stående ovationer 😋 Kanon gott

    Lena

  • Någon som testat att göra den glutenfri?

    Lotta

  • Bytte ut vetemjöl mot grahamsmjöl, tog mild naturell yoghurt istället för filmjölk och lade till ½ dl mörk sirap. Mycket gott!

    Nathalie

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi9355 KJ / 2981 kCal
Fett38.3 g
Kolhydrater420.8 g
Protein70.2 g

Testa liknande recept

  • Lingonlimpa
    Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Betanialimpa
    Betyg 3.7 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustigt filbröd
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Catrins filmjölkslimpa
    Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grindalimpa
    Betyg 3.6 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rustikt bröd med tranbär
    Betyg 3.8 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad