Broccoliwok med sesam
Wok är som bekant fräsch snabbmat från Asien. Här fräser du strimlad skinka och grönsaker i en het panna. Tricket till en saftig wokgryta är grytbasen – denna med smak av färsk ingefära, köttbuljong och sambal oelek. Testa gärna kocktipset för att laga till nudlarna som ett proffs!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
250 g broccoli
1 vitlöksklyfta
ca 600 g färsk strimlad skinka
1 msk olja
salt
peppar
250 g äggnudlar
2 msk sesamfrö
1 msk finriven färsk ingefära
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 tsk sambal oelek
1 msk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2263 KJ / 541 kCal
Fett15.9 g
Kolhydrater53.7 g
Protein42.4 g
Kommentar
Ja. Den var okej. Men köttet blir lite smaklöst. Nästa gång lär jag nog krydda köttet under tiden jag steker det istället, och skära det i lite mindre bitar.
Susanne
2013-11-10