Blomkålssoppa med salsicciasmul och riddare

11
2
Blomkålssoppa med salsicciasmul och riddare

Kombinationen av olika konsistenser kan lyfta den enklaste rätt. Här bjuds på en gräddig soppa med krispigt korvfräs. Middagen avslutas med en frasig riddare med kanel och fluffig grädde till. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014

Blomkålssoppa med salsicciasmul och riddare

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 gul lök
ca 600 g blomkål
1 tsk timjan
2 msk olivolja
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
300 g färsk salsicciakorv
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 dl vispgrädde
salt och peppar

Riddare

3 ägg
3 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 krm salt
8 skivor vitt formbröd
2 msk smör eller margarin
1 dl vispgrädde
1 msk kanel
3 msk strösocker

För alla

Soppa:
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och salsiccian. I övrigt är soppan fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Riddare:
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och bröd.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken och grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Berit

2014-01-15

Helt ok vardagsrätt, serverade dock riddarna till maten och utan grädde, socker och kanel.

Jennie

2014-01-15

Mycket mättande sopprecept. Hel okej

Näringsvärde per portion

Energi 3764 KJ / 901 kCal
Fett 549 g
Kolhydrater 636 g
Protein 349 g
Läs mer om näringsvärden