Blomkålssoppa med salsicciasmul och riddare
Kombinationen av olika konsistenser kan lyfta den enklaste rätt. Här bjuds på en gräddig soppa med krispigt korvfräs. Middagen avslutas med en frasig riddare med kanel och fluffig grädde till. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
ca 600 g blomkål
1 tsk timjan
2 msk olivolja
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
300 g färsk salsicciakorv
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 dl vispgrädde
salt och peppar
Riddare
3 ägg
3 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 krm salt
8 skivor vitt formbröd
2 msk smör eller margarin
1 dl vispgrädde
1 msk kanel
3 msk strösocker
För alla
Soppa:
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och salsiccian. I övrigt är soppan fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Riddare:
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och bröd.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken och grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3764 KJ / 901 kCal
Fett54.9 g
Kolhydrater63.6 g
Protein34.9 g
Kommentarer
Helt ok vardagsrätt, serverade dock riddarna till maten och utan grädde, socker och kanel.
Berit
2014-01-15Mycket mättande sopprecept. Hel okej
Jennie
2014-01-15