UNDER 30 MIN | Medel

Broccolislaw

Vad du än gör när du använt broccolibuketterna – släng inte stjälken! Strimla den fint och blanda med strimlad morot och rödkål. Perfekt som råkost eller som här, ihop med en krämig dressing. Som coleslaw, fast med broccoli. Mums till grillat!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala broccolistjälken om den känns hård. Strimla den tunt. Skala och skär löken i tunna skivor. Skala morötterna och strimla dem fint. Strimla rödkålen.
  2. Rör samman gräddfil, majonnäs, senap, socker, salt och svartpeppar i en bunke.
  3. Blanda grönsakerna med dressingen. Ställ kallt.
  4. Servera broccolislawen till grillat kött, revbensspjäll eller köttbullar.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor broccolistjälk
  • 1/2 rödlök
  • 2 morötter
  • 1 liten bit rödkål
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 688 kJ / 164 kCal