Broccoli med hett salladsfräs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Broccoli med hett salladsfräs

Stressig dag? Då passar denna snabblagade broccoli med hett salladsfräs perfekt. Bacon ger både en härlig krispighet samt god sälta till din maträtt och passar perfekt i den chilistekta rosésalladen. Häll fräset på broccolin och ät med grovt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär broccolin i buketter och stjälkarna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull ca 5 minuter. Låt broccolin rinna av och lägg den på ett serveringsfat.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skölj kärna ur och finhacka chilin. Strimla baconskivorna. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs vitlök och chili under omrörning några minuter. Tillsätt bacon och låt det bli knaprigt.
  3. Strimla sallaten fint och lägg i stekpannan. Vänd runt och häll det heta fräset över broccolin. Servera med ett grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g broccoli
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 msk olja
  • 1 liten rosésallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1140 kJ / 270 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden