Broccoli- och fetaostsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Broccoli- och fetaostsallad

Grann och nyttig broccoli- och fetaostsallad serverad på ett vackert fat är den ultimata förrätten. Broccolin får en ljuvlig smak av dressingen, och det knapriga salta baconet blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plocka och skär ev broccolibuketterna i mindre bitar.
  2. Tärna fetaosten.
  3. Rosta valnötterna i en torr plastbelagd panna.
  4. Blanda olja, vinäger och brun farin. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll dressingen över broccolin. Vänd försiktigt i osten.
  6. Stek baconskivorna knapriga och låt rinna av på hushållspapper. Lägg baconet på salladen och strö över nötterna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: välj tofu i stället för fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk broccoli
  • 200 g äkta fetaost
  • 50 g valnötter
  • ca 1 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 tsk Brun Farin
  • 8 skivor bacon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2600 kJ / 620 kCal
Fett: 57 g
Läs mer om näringsvärden