Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Griljera med nya smaker!

Detta spännande recept på tre olika griljeringar gör din klassiska julskinka spännande. Griljera med nya smaker består av en grön persilja-garnering, en aprikos- och kajennpepparvariant samt en mer klassisk fransk griljering med valnötter och senap.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Grön griljering: Mixa persiljan med rosmarin, honung, olja och äggula med mixerstav eller i en liten matberedare.
  3. Fransk griljering: Finhacka valnötterna och blanda med senap, farin och äggula.
  4. Aprikosgriljering: Hacka aprikoserna. Skala och hacka löken.
  5. Fräs aprikoser och lök i oljan i en kastrull. Tillsätt socker, vinäger och vatten. Låt koka utan lock ca 10 minuter.
  6. Mixa med stavmixer eller i en liten matberedare och låt svalna. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  7. Lägg den kokta skinkan på ett ugnssäkert fat.
  8. Välj en griljering, torka av skinkan med hushållspapper, sikta över majsstärkelse och bred griljeringen över skinkan och sikta på ströbrödet.
  9. Griljera skinkan mitt i ugnen 10- 15 minuter eller tills den fått fin färg.

För alla

Ströbröd kan innehålla gluten, mjölk och ägg. Använd ströbröd som passar vid respektive allergi.
Gör den gröna griljeringen äggfri genom att använda t ex crème fraiche i stället för äggula. Däremot passar det inte att byta ut ägget i den franska griljeringen.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 1 färdigkokt julskinka (ca 3 kg)
Grön griljering
  • 1 knippa persilja
  • 4 rosmarinkvistar
  • 2 msk honung
  • 2 msk olja
  • 1 äggula
  • 1 dl ströbröd
Fransk griljering
  • 100 g valnötter
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk Brun Farin
  • 1 äggula
Aprikosgriljering
  • 20 torkade aprikoser
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 dl ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?