Griljera med nya smaker!

Betyg 2.5 av 5.
93 personer har röstat
0
Griljera med nya smaker!

Detta spännande recept på tre olika griljeringar gör din klassiska julskinka spännande. Griljera med nya smaker består av en grön persilja-garnering, en aprikos- och kajennpepparvariant samt en mer klassisk fransk griljering med valnötter och senap.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Griljera med nya smaker!

Ingredienser

20 portioner
1   färdigkokt julskinka (ca 3 kg)

Grön griljering

1   knippa persilja
4   rosmarinkvistar
2 msk  honung
2 msk  olja
1   äggula
1 dl  ströbröd

Fransk griljering

100 g  valnötter
3 msk  dijonsenap
3 msk  brun farin
1   äggula

Aprikosgriljering

20   torkade aprikoser
1   gul lök
1 msk  olja
1/2 dl  socker
1/2 dl  vinäger
1/2 dl  vatten
1 tsk  salt
1 krm  kajennpeppar
1/2 dl  ströbröd

För alla

Ströbröd kan innehålla gluten, mjölk och ägg. Använd ströbröd som passar vid respektive allergi.
Gör den gröna griljeringen äggfri genom att använda t ex crème fraiche i stället för äggula. Däremot passar det inte att byta ut ägget i den franska griljeringen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
93 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Julskinka med senap- och tranbärsglaze
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Griljerad julskinka
Betyg 4.6 av 5.
145 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tranbärsgriljering
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsgriljerad julskinka
Betyg 3.4 av 5.
163 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julknäcke med griljerad julskinka
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga