Griljera med nya smaker!
Detta spännande recept på tre olika griljeringar gör din klassiska julskinka spännande. Griljera med nya smaker består av en grön persilja-garnering, en aprikos- och kajennpepparvariant samt en mer klassisk fransk griljering med valnötter och senap.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
Ingredienser
20 portioner
1 färdigkokt julskinka (ca 3 kg)
Grön griljering
1 knippa persilja
4 rosmarinkvistar
2 msk honung
2 msk olja
1 äggula
1 dl ströbröd
Fransk griljering
100 g valnötter
3 msk dijonsenap
3 msk brun farin
1 äggula
Aprikosgriljering
20 torkade aprikoser
1 gul lök
1 msk olja
1/2 dl socker
1/2 dl vinäger
1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1/2 dl ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer