Griljera med nya smaker!

93
0
Griljera med nya smaker!

Detta spännande recept på tre olika griljeringar gör din klassiska julskinka spännande. Griljera med nya smaker består av en grön persilja-garnering, en aprikos- och kajennpepparvariant samt en mer klassisk fransk griljering med valnötter och senap.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Griljera med nya smaker!

Ingredienser

20
1 färdigkokt julskinka (ca 3 kg)

Grön griljering

1 knippa persilja
4 rosmarinkvistar
2 msk honung
2 msk olja
1 äggula
1 dl ströbröd

Fransk griljering

100 g valnötter
3 msk dijonsenap
3 msk brun farin
1 äggula

Aprikosgriljering

20 torkade aprikoser
1 gul lök
1 msk olja
1/2 dl socker
1/2 dl vinäger
1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1/2 dl ströbröd

För alla

Ströbröd kan innehålla gluten, mjölk och ägg. Använd ströbröd som passar vid respektive allergi.
Gör den gröna griljeringen äggfri genom att använda t ex crème fraiche i stället för äggula. Däremot passar det inte att byta ut ägget i den franska griljeringen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

93

Kommentarer