Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med mixad broccolisås och knaperstekta baconstrimlor

Härlig pastasås med broccoli, som serveras med knaprig bacon. Till den krämiga broccolisåsen använder du vitlök, crème fraiche och nötter - till exempel valnötter eller hasselnötter. Servera såsen till pasta och strö över knaperstekta baconstrimlor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tinad broccoli i mindre bitar. Lägg broccolibitarna i en kastrull tillsammans med skalade vitlöksklyftor. Häll över grönsaksbuljong.
  2. Låt koka under lock ca 10 minuter. Mixa broccolin med buljongen i en mixer eller matberedare. Häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp. Blanda ner crème fraiche.
  3. Hacka valnötter eller hasselnötskärnor. Rör ner nötterna i såsen och smaka av med salt och vitpeppar. Strimla bacon.
  4. Stek strimlorna knapriga utan fett i en stekpanna.
  5. Häll broccolisåsen över nykokt pasta. Strö över knaperstekt bacon. Servera med en tomatsallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Färsk broccoli går också bra att använda. 1 stånd brukar väga 250 g.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt broccoli djupfryst (à 250 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g valnötter eller hasselnötskärnor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 4 port pasta
  • 3 tomater
  • 1 liten rödlök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?