Krämig soppa med broccoli, palsternacka och ädelost
Slurp, slurp! En krämig broccolisoppa brukar vara poppis både bland barn och vuxna. Här får broccolin sällskap av söt palsternacka. Extra lyxig blir soppan med ädelost som får smälta ner. Toppa med räkor och rom om du vill festa till den ytterligare!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 palsternackor (à ca 250 g)
2 broccoli (à 250 g)
2 msk smör
4 dl matlagningsgrädde
2 msk vitvinsvinäger
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
salt
peppar
50 g ädelost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1430 KJ / 342 kCal
Fett26 g
Salt2.98 g
Kolhydrater17 g
Protein10 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt matig och god!
Benedicta
2024-10-03Hur mycket Soppa räknar ni som en portion?
Sofie
2024-02-07Hej Sofie! ca 3 dl per portion brukar vi räkna med. Sen beror det lite på vad det är för soppa och om det är några tillbehör. Hälsningar Niclas.
Redaktionen
2024-02-08Gott! Ädelosten lyfte, nästa gång knaperstekt bacon ⭐️
Claudia
2023-03-30