Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Brittas kavring

Saftig och makalöst god kavring som bakas ihop av bland annat filmjölk, sirap och bikarbonat. Pryd kavringen med pepparrotskvarg, sallad och rökt lax och du har en fantastisk smörgås att servera som förrätt eller lättare lunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Rör ihop allt och lägg över degen i en smord långpanna, ca 30x40 cm (för 4 bröd). Platta till degen med mjölad hand.
  3. Grädda bröden i ugnen i 1 timme. Öka sedan värmen till 150°C och grädda 30 minuter till.
  4. Skär brödet på tvären i långpanna så att det blir 4 limpor (för 4 bröd).
  5. Servera gärna tillsammans med rökt lax, se receptet Rökt lax på Brittas kavring.

För alla

Kavringen är fri från ägg men innehåller gluten och laktos.

Ingredienser

Portioner: 4 bröd
  • 1 1/2 l filmjölk
  • 750 g mörk sirap
  • 1 påse brödkryddor (à 18 g)
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 - 1 1/2 tsk salt
  • 1 påse rågsikt (à 2 kg)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer