Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar

Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar

En briochebulle skiljer sig från en vanlig vetedegsbulle då den bakas med mer ägg och smör vilket ger en mjukare och saftigare deg. Att toppa bullarna med vaniljkräm och jordgubbar skapar det ultimata sommarfikat.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar

Ingredienser

24 stora bullar
25 g färsk jäst
6 stora ägg (à ca 70 g)
10 dl vetemjöl (10 dl motsvarar ca 600 g)
1 dl strösocker (+extra till utbakning)
2 krm salt
350 g rumsvarmt smör
ca 25 färska jordgubbar

Vaniljkräm

6 äggulor
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl majsstärkelse
1 vaniljstång
3 dl mjölk (3%)
1 dl vispgrädde
25 g smör

Till servering

florsocker

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Smaken var okej. Det blev så svampigt och geggigt av allting. Jordgubbarna bara flöt ut från bullarna och alltihop blev så fult att jag inte ville bjuda på dem, ens till familjen.

    Rebecca

  • Om man vill göra en halv sats -12 bullar - är det bara att halvera ingredienserna då? Även jästen? /Torsten

    Torsten

  • Fantastiskt goda bullar!

    Cecilia

  • Jag tyckte att det var goda men degen rann ut lite väl mycket. Ska jag göra dem igen så kommer jag göra dem i bullformar.

    Stina

  • Ska den sockrade sidan av bullen vara uppåt eller nedåt i ugnen?

    Stina

    Hej Stina! Den sockrade sidan ska vara uppåt. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Tack för ett spännande recept! Ska degbulllarna alltså vara platta, utan grop, när man lägger på vaniljkräm? Hur stor klutt vaniljkräm, en matsked?

    Maria

    Tack Maria för din kommentar :). Ja precis bullarna är lite platta och spritsa ca 1-1 1/2 msk vaniljkräm per bulle. Hoppas du gillar bullarna. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Stämmer det att det inte ska vara någon degvätska, typ mjölk eller liknande?

    Martina

    Hej Martina! Ja, det stämmer. Ingen degvätska (mjölk eller vatten) utan bara ägg. Äggen (och smöret) gör att bullarna blir väldigt saftiga. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jag undrar också om det går att frysa, men det borde man väl kunna göra.

    Anders

    Hej Anders och Ylva! Bullarna går bra att frysa. Hoppas att ni gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Går de att frysa?

    Ylva

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är berkänat per bulle.
Energi1318 KJ / 315 kCal
Fett18 g
Salt0.4 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörfrallor
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Grytbröd
    Betyg 4.7 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsfrallor (nattjästa)
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljäst focaccia
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartvinbärsmunkar
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad