Brioche med ost och örter
4.8Världens godaste

Brioche är ett lätt och luftigt vetebröd med kraftig smörsmak. Här smaksätter vi det saftiga briochebrödet med vällagrad ost och örter som persilja och basilika. Ett bröd som passar fint till både jul, advent och glöggfest.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd och på torrviken på brödet.
Energi9202 KJ / 2199 kCal
Fett135 g
Salt8 g
Kolhydrater190 g
Protein52 g
Kommentarer
11 stNu är det dags igen! Supergott bröd. Har bakat det i flera år och det gör alltid succé
Caroline
Undrar också om jästen inte ska blandas med någon vätska först?
Emelia
Hej Emelia! Det går bra att göra som det står angivet i receptet. Jästen behöver inte blandas ut i vätska först. Lycka till med bakningen! Hälsningar Lisa
ICA-köket
Är det tänkt att jästen ska blandas utan degvätska? Gjorde enligt recept och jäste degen över natten men degen lyfte sig inte alls till morgonen.
Jesper
Väldigt gott bröd. Vi bakade på dinkel. Men se upp med tiden. 40-50 min var för länge för varmluftsugn. (Vi bakade detta utifrån den aktuella buffé-tidningen i pappersformat. Jag gick in på nätet för att se om det fanns en bättre beskrivning på hur bröden ska vridas. Det var nämligen lite knepigt). Rekommenderar detta vackra goda bröd
Anna
Fantastisk gott bröd
Neuza
Jag har bakat enligt detta recept många år. Toppenbra o frysa går utmärkt
Maria
Fungerar det bra att frysa brödet?
Charlotta
Detta är underbart recept. Bakar några år i sträck till julafton och det är uppskattat av familjen och gäster. Formar inte som kransar utan limpor och lägger dem i brödformar - så blir de säkert fina. Mitt tips: låta limporna jäsa i en stängt kall ugn där placeras en plåt fylld med väldigt varmt vatten (under formar med brödet). Denna ånga ger värme och förhindrar uttorkning (läst speciellt om brioche jäsning, den typ av degen jäser långsamt pga mycket smör/ägg i). Frysta Icas persilja och basilika fungerar också! Tack ICA för detta recept!
Elena
Dela rullen längsmed? Betyder det att jag ska få två 30 cm rullar? Ska de sitta ihop i toppen?
Helena
Hej Helena! Ja precis du delar rullen längsmed och får två 30 cm rullar. Sen upprepar du med nästa deg (receptet blir ju två bröd). Du kan nypa ihop den i "toppen" och sen snurra så är det lite enklare. Hoppas detta hjälper. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Det verkar vara ett gott bröd. Har någon testat i större form, ex 24 cm? Jag har tyvärr ingen form i den storleken som rekommenderas på receptet. kan man använda 24 cm form? Tack!
Lanja
Hej Lanja! Det ska gå bra att använda din form på 24 cm också. Hälsningar Michelle
ICA-köket