Brioche med ost och örter

Betyg 4.8 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
4.8Världens godaste
Brioche med ost och örter

Brioche är ett lätt och luftigt vetebröd med kraftig smörsmak. Här smaksätter vi det saftiga briochebrödet med vällagrad ost och örter som persilja och basilika. Ett bröd som passar fint till både jul, advent och glöggfest.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Brioche med ost och örter

Ingredienser

2 bröd
5 ägg
25 g färsk jäst
7 1/2 dl vetemjöl (à 450 g)
1 1/2 tsk salt
1/2 dl strösocker
250 g rumsvarmt smör
ägg till pensling

Fyllning

2 dl riven lagrad ost
3 dl hackade örter (t ex persilja och basilika)

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Nu är det dags igen! Supergott bröd. Har bakat det i flera år och det gör alltid succé

    Caroline

  • Undrar också om jästen inte ska blandas med någon vätska först?

    Emelia

    Hej Emelia! Det går bra att göra som det står angivet i receptet. Jästen behöver inte blandas ut i vätska först. Lycka till med bakningen! Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Är det tänkt att jästen ska blandas utan degvätska? Gjorde enligt recept och jäste degen över natten men degen lyfte sig inte alls till morgonen.

    Jesper

  • Väldigt gott bröd. Vi bakade på dinkel. Men se upp med tiden. 40-50 min var för länge för varmluftsugn. (Vi bakade detta utifrån den aktuella buffé-tidningen i pappersformat. Jag gick in på nätet för att se om det fanns en bättre beskrivning på hur bröden ska vridas. Det var nämligen lite knepigt). Rekommenderar detta vackra goda bröd

    Anna

  • Fantastisk gott bröd

    Neuza

  • Jag har bakat enligt detta recept många år. Toppenbra o frysa går utmärkt

    Maria

  • Fungerar det bra att frysa brödet?

    Charlotta

  • Detta är underbart recept. Bakar några år i sträck till julafton och det är uppskattat av familjen och gäster. Formar inte som kransar utan limpor och lägger dem i brödformar - så blir de säkert fina. Mitt tips: låta limporna jäsa i en stängt kall ugn där placeras en plåt fylld med väldigt varmt vatten (under formar med brödet). Denna ånga ger värme och förhindrar uttorkning (läst speciellt om brioche jäsning, den typ av degen jäser långsamt pga mycket smör/ägg i). Frysta Icas persilja och basilika fungerar också! Tack ICA för detta recept!

    Elena

  • Dela rullen längsmed? Betyder det att jag ska få två 30 cm rullar? Ska de sitta ihop i toppen?

    Helena

    Hej Helena! Ja precis du delar rullen längsmed och får två 30 cm rullar. Sen upprepar du med nästa deg (receptet blir ju två bröd). Du kan nypa ihop den i "toppen" och sen snurra så är det lite enklare. Hoppas detta hjälper. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Det verkar vara ett gott bröd. Har någon testat i större form, ex 24 cm? Jag har tyvärr ingen form i den storleken som rekommenderas på receptet. kan man använda 24 cm form? Tack!

    Lanja

    Hej Lanja! Det ska gå bra att använda din form på 24 cm också. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd och på torrviken på brödet.
Energi9202 KJ / 2199 kCal
Fett135 g
Salt8 g
Kolhydrater190 g
Protein52 g

Testa liknande recept

  • Minifocaccia med örtolja och ost
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ört- och vitlökskrans
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtbröd med ost
    Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fougasse
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brytbröd med ost och valnötter
    Betyg 4.1 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matiga fyllda bröd
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad