Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Panerad brieost med honung och pistagenötter

Att panera brieost tillsammans med honung och pistagenötter är supergott och passar utmärkt att servera som tilltugg eller aptitretare vid större bjudningar eller andra festliga tillfällen. Lägg gärna den panerade brieosten på en skiva bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta nötterna i torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Hacka dem grovt och smaksätt med flingsalt.
  2. Skär osten i 1x1 cm stora kuber. Doppa ostbitarna i honung. Om honungen är trögflytande kan man köra den i mikron några sekunder. Panera varje ostbit med nöthacket. Serveras rumstempererade.

Ingredienser

Portioner: 40 st
  • 450 g fast brieost
  • 1 dl skalade pistagenötter
  • 3 msk flytande honung
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!