Bresaolapasta med tomat och basilika

Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
4.8Världens godaste
Bresaolapasta med tomat och basilika

Kvällens middag bjuder på en fräsch och matig pastarätt med tomat- och basilikafräs och bresaola. Blanda pastan med fräset och toppa med bresaola, kryddig ruccola och gärna nymalen peppar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018

Bresaolapasta med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna mezze maniche)
1 purjolök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
250 g körsbärstomater
1 burk grillad paprika (à 290 g)
2 tsk rödvinsvinäger
peppar
65 g rucola
2 förp bresaola (à 70 g)

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1781 KJ / 425 kCal
Fett9 g
Salt1.64 g
Kolhydrater60 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta calabrese med bresaola
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Spaghetti med tomater och oliver
    Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bresaola e ruccola
    Betyg 3.1 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta puttanesca med bresaola
    Betyg 3.2 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad