Brasiliansk fiskgryta med räkor (Moqueca de Camarâo)

Utsökt fiskgryta med räkor, salladslök, laxfilé, chilifrukt och örter som persilja och koriander. Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo) är en relativt lättlagad gryta som lätt faller dina gäster i smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Ingredienser
6 portioner
600 g fiskfilé t ex lax och gös
3 - 4 lime (1/2 dl juice för 6 port)
1/2 tsk salt
2 stora gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
2 gröna chilifrukter (valfri styrka)
2 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 380 g)
3 msk konc fiskfond
1 kruka finhackad persilja
1 kruka finhackad koriander
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
1 dl vatten
150 g skalade räkor
4 salladslökar
Till servering
ris
het chilisås
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2560 KJ / 610 kCal
Kommentarer
31 stDet blev mycket gott. Hamnade på favoritlistan!
Mitra
Det står servera med en het chilisås. Är det som man köper färdig då?
Pierre
Hej Pierre! Ja, chilisås från affären går utmärkt att använda. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan jag ta purjolök i stället för salladslök (svår att hitta i Spanien)? Har gjort denna hemma i Sverige. Fantastiskt god. Mycket beröm!!! /Agneta
Agneta
Hej Agneta! Det går bra att använda lite purjolök eller utesluta salladslöken helt. Hälsningar Ulrika
ICA-köket