Bräserad lammbringa med vitlök, rosmarin och citron
Lammtunnbringan fylls med klassiska lammkryddor; färsk rosmarin, vitlök och citron, och tillagas långsamt i ugn med rotsaker och tomater. Brässeringen med vin och buljong i låg temperatur tar fram lammets alla fina smaker och ger även grunden till en mustig sås. Lammrullen serveras med rostad potatis, spenat, oliver och parmesanost som förstärker smakupplevelsen av Italien och Toscana.
Ingredienser
4 portioner
4 vitlöksklyftor
2 citroner
ca 1 kg lammbringa (lammtunnbringa)
svartpeppar
3 msk hackad färsk rosmarin
1 msk flingsalt
steksnöre
2 gula lökar
3 morötter
2 palsternackor
4 tomater
2 msk olivolja
2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
5 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt
Till servering
rostad potatis
spenat
oliver
flagad parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3864 KJ / 925 kCal
Fett50.8 g
Kolhydrater52.2 g
Protein49.4 g
Kommentarer
Jag hittar inget ställe att skriva ut ICA:s recept. Min dator är 1 tr upp och jag vill inte heller ha en dator i köket. I telefonen blir det inget bra med små bokstäver och liten yta, så vid den här typen av lång tillagningstid får jag som är gammal och har dåligt minne springa många gånger i trappen för att kolla i receptet. Det kanske är nyttigt med trappträning, men vi 80-åringar kan få problem med det, man glömmer varför man gick upp t.ex. Dessutom förstår jag inte varför man måste logga in på ICA för att få recepten. Tror i varje fall att detta kommer att bli jättegott nät det blir färdigt!
Ulla
2022-10-31Hade sån tur att på Coop hade man färska lamm och styckade med glädje loss en bringa, tog bort benen och resultatet blev perfekt! Härligt gott.
Christer
2017-05-19Jag fick inte tag på lammbringa så jag köpte fläskkarré och följde instruktionerna för hur man gjorde porchetta. Tog lite extra tid, men smaken var det inget fel på! Skulle gärna göra om, om det inte tog sån tid!
Bryn
2013-09-07