Bräserad lammbringa med vitlök, rosmarin och citron

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
3
Bräserad lammbringa med vitlök, rosmarin och citron

Lammtunnbringan fylls med klassiska lammkryddor; färsk rosmarin, vitlök och citron, och tillagas långsamt i ugn med rotsaker och tomater. Brässeringen med vin och buljong i låg temperatur tar fram lammets alla fina smaker och ger även grunden till en mustig sås. Lammrullen serveras med rostad potatis, spenat, oliver och parmesanost som förstärker smakupplevelsen av Italien och Toscana.

Bräserad lammbringa med vitlök, rosmarin och citron

Ingredienser

4 portioner
4 vitlöksklyftor
2 citroner
ca 1 kg lammbringa (lammtunnbringa)
svartpeppar
3 msk hackad färsk rosmarin
1 msk flingsalt
steksnöre
2 gula lökar
3 morötter
2 palsternackor
4 tomater
2 msk olivolja
2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
5 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt

Till servering

rostad potatis
spenat
oliver
flagad parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jag hittar inget ställe att skriva ut ICA:s recept. Min dator är 1 tr upp och jag vill inte heller ha en dator i köket. I telefonen blir det inget bra med små bokstäver och liten yta, så vid den här typen av lång tillagningstid får jag som är gammal och har dåligt minne springa många gånger i trappen för att kolla i receptet. Det kanske är nyttigt med trappträning, men vi 80-åringar kan få problem med det, man glömmer varför man gick upp t.ex. Dessutom förstår jag inte varför man måste logga in på ICA för att få recepten. Tror i varje fall att detta kommer att bli jättegott nät det blir färdigt!

Ulla

2022-10-31

Hade sån tur att på Coop hade man färska lamm och styckade med glädje loss en bringa, tog bort benen och resultatet blev perfekt! Härligt gott.

Christer

2017-05-19

Jag fick inte tag på lammbringa så jag köpte fläskkarré och följde instruktionerna för hur man gjorde porchetta. Tog lite extra tid, men smaken var det inget fel på! Skulle gärna göra om, om det inte tog sån tid!

Bryn

2013-09-07

Näringsvärde per portion

Energi3864 KJ / 925 kCal
Fett50.8 g
Kolhydrater52.2 g
Protein49.4 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Shiitakefyllda kycklingfiléer
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gör egen Nötkorv med peppar och salt
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättarullar med pepparrot och rödbetor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga