Brässerad lammbringa med vitlök, rosmarin och citron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bräserad lammbringa med vitlök, rosmarin och citron

Lammtunnbringan fylls med klassiska lammkryddor; färsk rosmarin, vitlök och citron, och tillagas långsamt i ugn med rotsaker och tomater. Brässeringen med vin och buljong i låg temperatur tar fram lammets alla fina smaker och ger även grunden till en mustig sås. Lammrullen serveras med rostad potatis, spenat, oliver och parmesanost som förstärker smakupplevelsen av Italien och Toscana.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Riv det yttersta skalet från citronerna. Lägg ut lammbringan med köttsidan uppåt. Krydda med svartpeppar. Fördela vitlök, citronskal, rosmarin och salt jämt över hela bringan. Rulla ihop köttet från långsidan så att rullen blir lång och smal. Bind ihop rullen med steksnöre.
  3. Skala lök och rotfrukter och skär dem i 3 cm stora bitar. Dela tomaterna i 4 klyftor.
  4. Bryn köttet runt om i olivoljan. Ta upp köttet och lägg det i en ugnssäker form. Bryn lök och rotfrukter i samma panna som köttet brynts i. Tillsätt vin, buljong och tomater, koka sakta några minuter och häll sedan över buljong och grönsaker över lammrulladerna. Sätt in formen mitt i ugnen ca 2 timmar eller tills lammbringans innertemperatur är 85˚C. Vänd lammrullarna några gånger under tiden de är i ugnen.
  5. Ta upp lammet och låt det vila. Plocka upp rotfrukterna. Häll lök, tomater och buljong i en kastrull och koka sakta ca 10 minuter. Sila av buljongen i en ny kastrull, koka upp och red av buljongen med majsstärkelse utblandat med lite vatten. Smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Ta bort steksnöret och skiva lammbringan.
  7. Servera med såsen, rotfrukterna och rostad potatis som blandas med spenat, oliver och flagad parmesan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 citroner
  • ca 1 kg lammbringa (lammtunnbringa)
  • svartpeppar
  • 3 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk flingsalt
  • steksnöre
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • salt
Till servering
  • rostad potatis
  • spenat
  • oliver
  • flagad parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3864 kJ / 925 kCal