Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Balsamicosill med rostad mandel

Sill med balsamvinäger och rostad mandel är en utsökt kombination. Varför inte prova ett nytt spännande recept till exempel till midsommar? Denna mumsiga sill kan du servera till kokt potatis och knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av väl och skär den i bitar. Blanda vatten med ättikssprit, socker, balsamvinäger och honung. Rör så att sockret löser sig.
  2. Lägg ner sillen i lagen och låt den ligga i kylskåp några timmar.
  3. Skala och skiva löken. Rosta mandeln i en torr het panna och hacka den grovt.
  4. Lägg upp sillen och häll över marinaden. Garnera med lök och mandel.
  5. Till servering: Servera sillen med kokt potatis och knäckebröd.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 6 (buffé)
  • 420 g inläggningssill på minuten
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 liten rödlök
  • 1/2 dl skalad mandel
Till servering
  • kokt potatis
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1293 kJ / 309 kCal