Brantevikstofu

Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Brantevikstofu

Branteviksill är en skånsk klassiker och som sådan ett paradnummer på julbordet. Här är en veganiserad variant gjord på fast tofu, alltså en brantevikstofu. Den fasta tofun får marinera i en ättikslag tillsammans med lök, lagerblad och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Brantevikstofu

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1 gul lök
1 rödlök
270 g fast naturell tofu
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
3 dl vatten
10 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
1/2 msk citronpeppar
1 lagerblad
1 tsk salt
1 dl finskuren dill

Till servering

knäckebröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsberäkningen är inkl knäckebröd.
Energi901 KJ / 215 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Brantevikssill
    Betyg 4.8 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Balsamicosill med rostad mandel
    Betyg 2.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsgriljerad tofu
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad