Brantevikssill

Betyg 4.8 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Brantevikssill

Brantevikssill är en god, lite söt och kryddig sill. Sillen är enkel att göra när du varvar 5-minuterssill med lök, mortlade pepparkorn, citronpeppar, lagerblad och dill. Ställ i kylen några dagar så mognar smakerna till brantevikssillen.

Brantevikssill

Ingredienser

8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill
30 hela vitpepparkorn
30 hela kryddpepparkorn
1 gul lök
1 rödlök
2 lagerblad
1 kruka dill
2 tsk citronpeppar
2 dl strösocker
1 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

28 st
  • Om inte lagen ska sparas o hällas på så tycker jag det ska framgå tydligt. Annars tror man att ni har glömt skriva det och häller på ändå. I andra recept på Branteviks sill ska nämligen spadet sparas och hällas på. Så gjorde jag… 🤦‍♂️

    Magnus

  • Perfekt till frukostägget!

    Ingemar

  • Jag skulle önska att ni låter ordet brantevikssill finnas som referens så man hittar receptet till det gamla ”oäkta” receptet. Har gjort den gamla varianten många gånger och alla tycker att den sillen är suveränt god.

    Niklas

Näringsvärde per portion

Energi936 KJ / 224 kCal
Fett6 g
Salt2.4 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Senapssill
    Betyg 4.1 av 5.152 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sill med fänkål och dragon
    Betyg 2.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Karamelliserad citrussill
    Betyg 4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sill med dill och rödlök
    Betyg 4.4 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad