Oxbringa med buljongpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Oxbringa med buljongpotatis

Utsökt god oxbringa med en perfekt buljong av potatis, rödlök, rödvinsvinäger och kapris. Oxbringa med buljongpotatis tillagas på mindre än 45 minuter och passar lika bra till vardagens middag som till festmiddagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela potatisarna i mindre bitar. Koka i buljongen. Häll av och spara buljongen.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda med potatis, kapris, olivolja, vinäger och socker. Späd med lite buljong. Servera med tunna skivor oxbringa som värmts i kokbuljongen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kokt rimmad oxbringa (skivor)
  • 400 g potatis
  • 4 dl från koket buljong
  • 2 rödlökar
  • 1 dl kapris
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
Lägg till i inköpslistan