Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rältagårdens grillade kassler med paprikasås

En matig rätt på grillad kassler med en ljuvlig paprikasås, som blir härligt kryddig med chilin i. Potatisen fräser du i samma kryddblandning som köttet steks i. Servera med en fräsch grönsallad och vinägrett.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa samtliga ingredienser till paprikasåsen. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda kryddorna. 
  3. Skiva och stek köttet i smör och i nästan all kryddblandning.
  4. Fräs potatisen i resten av kryddblandningen.
  5. Servera gärna med en fräsch grönsallad och vinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g kassler eller lättrökt skinka
  • 600 g kokt färskpotatis
  • 2 tsk vitlökspeppar
  • 2 tsk grillkrydda
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk smör
Paprikasås
  • färsk finhackad röd paprika
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer