Bowl med misobakad lax, fänkålsslaw och svart ris

En skål fylld av umami där en bas av svart ris får sällskap av misobakad lax, krämig fänkålsslaw och inlagd gurka. Äts tillsammans med en sötsyrlig citrondressing.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Ingredienser
4 portioner
2 dl svart ris
Citrondressing
2 dl matyoghurt (10%)
2 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
2 krm salt
1 fänkål
1/2 gurka
1 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
8 rädisor
2 skivade salladslökar
Lax
3 msk misopasta
2 msk srirachasås eller sambal oelek
2 msk rapsolja
500 g laxfilé utan skinn
1 msk rapsolja (till stekning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2725 KJ / 651 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stSka det vara vit eller röd misopasta?
Mats
Hej Mats! Den är provlagad med vit misopasta men det funkar med röd också. 😊 Hälsningar Lisa
ICA-köket
Fel i receptet? Ska man ha i gurkan, fänkålen och rädisorna i citrondressingen?
Malin
Hej Malin! Du ska blanda yoghurt med citronskal och -juice, honung och salt till en dressing. Sedan skivar du fänkålen tunt för att senare blanda den med hälften av dressingen. Hoppas att du gillar bowlen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegott! Men trixigt att steka laxen utan att den faller sönder. Jag bytte ut ris mot matvete och skrapade ner den misopasta som ramlat av laxen i stekpannan i matvetet så den goda smaken inte gick till spillo!
Lovisa