Bouillabaisse

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
1
Bouillabaisse

Sydfransk klassisk fisk- och skaldjursgryta som vi här lagar på egen skaldjursfond så blir den extra mustig och god. Räkor, blåmusslor och gärna både vit fisk och lax ger fiskgrytan gott innehåll. Den smakrika grytan serveras gärna med aioli och ett gott bröd.

Bouillabaisse

Ingredienser

6 portioner

Skaldjursfond (eller se tips)

2 gula lökar
2 morötter
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
1/2 msk hela fänkålsfrön
1 tsk torkad timjan
3 msk tomatpuré
ca 500 g hummer- kräft och/eller räkskal
2 l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar

Boulliabaisse

1/2 röd paprika (1/2 paprika motsvarar ca 75 g)
1 liten fänkål (à 150 g)
1 morot (à ca 100 g)
1 potatis (à ca 150 g)
1 tomat
2 msk olivolja
1 förp saffran (à 1/2 g)
salt
nymalen svartpeppar

Fisk och skaldjur till bouillabaissen

1 kg färska blåmusslor
300 g vit benfri fiskfilé (gärna torskfilè)
300 g laxfilé utan skinn
200 g råa frysta vannameiräkor eller ca 2 dl skalade räkor (för 6 port)
1 kruka persilja

Till servering

aioli
krutonger eller surdegsbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Älskar Bouillabaisse och har lagat den många gånger under åren. Men att man skulle mixa soppan slät, var ett minus. Soppan blev som en puré. Jag vill ha en klar tunn soppa med grönsaker och mycket smak. Åsa

Åsa

2024-12-07

Testa liknande recept

Klassiska vinkokta musslor
Betyg 4.1 av 5.
113 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moules frites
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel frutti di mare
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor kokta i öl
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor i kokosmjölk med lime och salladslök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga