Bouillabaisse

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Bouillabaisse

Sydfransk klassisk fisk- och skaldjursgryta som vi här lagar på egen skaldjursfond så blir den extra mustig och god. Räkor, blåmusslor och gärna både vit fisk och lax ger fiskgrytan gott innehåll. Den smakrika grytan serveras gärna med aioli och ett gott bröd.

Bouillabaisse

Ingredienser

6 portioner

Skaldjursfond (eller se tips)

2   gula lökar
2   morötter
3   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
10   vitpepparkorn
2   lagerblad
1/2 msk  hela fänkålsfrön
1 tsk  torkad timjan
3 msk  tomatpuré
ca 500 g  hummer- kräft och/eller räkskal
2 l  vatten
3   grönsaksbuljongtärningar

Boulliabaisse

1/2   röd paprika (1/2 paprika motsvarar ca 75 g)
1   liten fänkål (à 150 g)
1   morot (à ca 100 g)
1   potatis (à ca 150 g)
1   tomat
2 msk  olivolja
1   förp saffran (à 1/2 g)
salt
nymalen svartpeppar

Fisk och skaldjur till bouillabaissen

1 kg  färska blåmusslor
300 g  vit benfri fiskfilé (gärna torskfilè)
300 g  laxfilé utan skinn
200 g  råa frysta vannameiräkor eller ca 2 dl skalade räkor (för 6 port)
1   kruka persilja

Till servering

aioli
krutonger eller surdegsbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Moules frites
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paella med kyckling och skaldjur
Betyg 4.3 av 5.
197 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lyxig fisk och skaldjursgryta
Betyg 3 av 5.
152 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moules à la crème
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nudelsallad med Vannameiräkor - Vietnamese Style
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga