Bougatsa – Filodegspaj med vaniljkräm

Betyg 4.8 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Bougatsa – Filodegspaj med vaniljkräm

Bougatsa är ett grekiskt bakverk gjort på filodeg med en krämig fyllning av mannagryn smaksatt med vanilj. Den frasiga filodegspajen serveras med honung, florsocker och lite kanel på toppen och kan avnjutas såväl varm som kall.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Bougatsa – Filodegspaj med vaniljkräm

Ingredienser

12 bitar
10 dl mjölk
2 dl mannagryn
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 ägg
150 g smält smör
12 ark filodeg

Topping

florsocker
kanel
honung

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Pudlar på min kommentar. Visar sig att galaktobourreko och bougatsa är typ samma fast man har en sirap med citron eller apelsinsmak på istället som här beskrivs med kanel. Jag trodde de var mer olika! Gott blev det i alla fall. Jag hade inne i ugn kortare än vad det står i receptet (har en effektiv varmluftsugn). Vill man ha en sirap att hälla på kan man koka 1,5 dl socker, 1,5 dl vatten, citronskal från 1 citron och saft från 1/2 citron.

    Annika

  • Har gjort idag men inte smakat än. Detta är dock recept för Galaktobourreko, inte bougatsa

    Annika

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1372 KJ / 328 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater39 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Topfenstrudel – strudel med kvarg
    Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Färskostrullar med honung och frukt
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Filorullar med fetaost och mynta
    Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frasiga lammknyten
    Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Fetaost i filodeg med oliver
    Betyg 3.4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad