Rödbetssoppa med isterbandssmul och Västerbottensost
En smakrik rödbetssoppa här i en variant med svenska smaker. Toppa din soppa med knaprigt isterbandssmul och en kräm på Västerbottensost och crème fraiche. Den robusta smaken av rotselleri, lök och mejram och sötman i rödbetorna förenas i soppan med syran i isterbanden och kryddigheten i osten. Detta är riktigt gott!
Ingredienser
4 portioner
Soppa
500 g färska rödbetor
1 morot
1 bit rotselleri (à ca 150 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk torkad mejram
2 lagerblad
15 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
salt
peppar
Topping
2 isterband
2 tsk matolja
1 kruka persilja
2 dl riven Västerbottensost
2 dl crème fraiche
Till servering
bröd (gärna grovt)
smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl topping men utan serveringsförslag.
Energi2316 KJ / 554 kCal
Fett42 g
Salt3.8 g
Kolhydrater25 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer