Boquerones

Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Boquerones

Gör boquerones på strömming. Börja med att lägga in strömmingen i ättikslag för att sedan toppa med en härlig citron- och örtolja vid servering. Så gott att äta boquerones på en skiva rostat surdegsbröd. 

Filéer av strömming ligger omlott på ett fat med örtolja över med rostat bröd och en tygservett på sidan om.

Ingredienser

6 portioner
600 g strömmingsfilé

Lag

1 dl ättiksprit (12 %)
1 msk salt
1 msk strösocker
5 dl vatten

Örtolja

1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1 msk skuren gräslök
1 citron (finrivet skal och 1 msk saft)
1 dl olivolja
2 krm salt
nymalen svartpeppar

Till servering:

rostat surdegsbröd

Gör så här

08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1411 KJ / 338 kCal
Fett28 g
Salt2.5 g
Kolhydrater9 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Stekt inlagd strömming
    Betyg 4.8 av 5.70 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grundrecept inlagd/gravad strömming
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig sherryströmming
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ättiksströmming
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inlagd strömming från Hälsingland
    Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad