Bönstroganoff

Betyg 3.4 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Bönstroganoff

Servera en vego stroganoff till middag – enkel, god och vardagsvänlig mat för hela familjen. Koka svarta och vita bönor i en krämig sås av grädde och tomatpuré och servera med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Bönstroganoff

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
2 gula lökar
1 förp kokta cannellini bönor (à 380 g)
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 msk olja
3 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
salt
svartpeppar
1/2 dl färsk eller fryst hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Tips: stek löken. Ha sedan i tomatpure och senap. Låt detta steka ett par minuter innan grädden hälls i. DÅ smakar det bättre!

    Hans

  • Jättegott! Har blivit ett standardrätt här hemma nu.

    Sara

  • Supergott! Hade i lite mer grädde och en hel del svartpeppar och salt

    Tony

  • Det smakade bara senap Min man som verkligen inte är kräsen vägrade äta...

    Stéphanie

  • Hade i krossade tomater, chili, två grönsaksbuljonger, lite soja. Det blev en helt vanlig korvstroganoff med andra ord, fast med bönor. Hade jag inte behövt ett recept för.

    Malin

  • Jag ville testa receptet trots recensionerna. Men gjorde som de flesta andra, modifierade receptet. Hade i chili och vitlök. Blev ändå en smaklös ”jolmig” rätt tillsammans med jasminriset.

    Anna

  • Receptet känns inte helt lyckat. De ändringar jag gjorde, och då blev det ganska gott: 1) kokade inte med bönorna. Stoppa i dem i slutet. 2) tillsatte en buljongtärning. Receptet är ju nästan helt utan kryddor annars. 3) tog lite mindre senap. Det är en toppenkrydda i stroganoff, men med måtta. Om jag gjort receptet igen hade jag valt ett tillbehör med mer konsistens, typ ugnspotatis, för att undvika grötkänslan.

    Björn

  • Bra och enkel vardagsmat. Skippade senapen och hade istället i vitlök och några körsbärstomater som blivit liggandes. Det blev väldigt gott. Kommer att laga detta igen.

    Susanne

  • Många som verkar ogilla detta, men jag tyckte det var supergott! Hade havregrädde och havremjölk istället för vispgrädde. 2 paket bönmix med vita bönor, kidneybönor och kikärter. Toppade med picklade tomater. Blev riktigt bra!

    Sara

  • Småbarnsmat av medelkvalité. Följde receptet helt men hade även i lite soja för att försöka skifta färgtonen av maten från rosa till brun. Den såg då tyvärr mer ut som avföring än babypuré. De i mitt sällskap som var modiga nog att smaka sa ärligt att det var bland det äckligaste de ätit. Alla förrutom min 2 åriga son sköt ifrån sig tallrikarna. Jag själv var tvungen att ursäkta mig för att gå till toaletten då jag mådde mycket illa efter att ha smakat. Skulle förstås ha gjort detta innan jag serverade de utsvultna gästerna. Finns inget sätt att göra denna rätt god.

    Antonia

Näringsvärde per portion

Energi2990 KJ / 714 kCal
Fett38 g
Salt1.6 g
Kolhydrater71 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Bönchili med linser och picklad lök
    Betyg 4.3 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chili con quorn
    Betyg 3.4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chorizo-stroganoff med paprika
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Böngryta med persiljesmetana
    Betyg 4.2 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och kokosgryta med grönkål
    Betyg 4.4 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad