Bönstroganoff

Servera en vego stroganoff till middag – enkel, god och vardagsvänlig mat för hela familjen. Koka svarta och vita bönor i en krämig sås av grädde och tomatpuré och servera med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2990 KJ / 714 kCal
Fett38 g
Salt1.6 g
Kolhydrater71 g
Protein17 g
Kommentarer
16 stTips: stek löken. Ha sedan i tomatpure och senap. Låt detta steka ett par minuter innan grädden hälls i. DÅ smakar det bättre!
Hans
Jättegott! Har blivit ett standardrätt här hemma nu.
Sara
Supergott! Hade i lite mer grädde och en hel del svartpeppar och salt
Tony
Det smakade bara senap Min man som verkligen inte är kräsen vägrade äta...
Stéphanie
Hade i krossade tomater, chili, två grönsaksbuljonger, lite soja. Det blev en helt vanlig korvstroganoff med andra ord, fast med bönor. Hade jag inte behövt ett recept för.
Malin
Jag ville testa receptet trots recensionerna. Men gjorde som de flesta andra, modifierade receptet. Hade i chili och vitlök. Blev ändå en smaklös ”jolmig” rätt tillsammans med jasminriset.
Anna
Receptet känns inte helt lyckat. De ändringar jag gjorde, och då blev det ganska gott: 1) kokade inte med bönorna. Stoppa i dem i slutet. 2) tillsatte en buljongtärning. Receptet är ju nästan helt utan kryddor annars. 3) tog lite mindre senap. Det är en toppenkrydda i stroganoff, men med måtta. Om jag gjort receptet igen hade jag valt ett tillbehör med mer konsistens, typ ugnspotatis, för att undvika grötkänslan.
Björn
Bra och enkel vardagsmat. Skippade senapen och hade istället i vitlök och några körsbärstomater som blivit liggandes. Det blev väldigt gott. Kommer att laga detta igen.
Susanne
Många som verkar ogilla detta, men jag tyckte det var supergott! Hade havregrädde och havremjölk istället för vispgrädde. 2 paket bönmix med vita bönor, kidneybönor och kikärter. Toppade med picklade tomater. Blev riktigt bra!
Sara
Småbarnsmat av medelkvalité. Följde receptet helt men hade även i lite soja för att försöka skifta färgtonen av maten från rosa till brun. Den såg då tyvärr mer ut som avföring än babypuré. De i mitt sällskap som var modiga nog att smaka sa ärligt att det var bland det äckligaste de ätit. Alla förrutom min 2 åriga son sköt ifrån sig tallrikarna. Jag själv var tvungen att ursäkta mig för att gå till toaletten då jag mådde mycket illa efter att ha smakat. Skulle förstås ha gjort detta innan jag serverade de utsvultna gästerna. Finns inget sätt att göra denna rätt god.
Antonia